Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowanie i pikniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

10.05.2011 18:33

Czy grillując układacie mięso bezpośrednio na ruszcie czy najpierw ta tacce z grubej folii i dopiero na ruszt? Czy jest jakiś specjalny powód żeby tych tacek używać?

Odpowiedzi (5)

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

10.05.2011 18:34

to zal3ży co smażymy?

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

10.05.2011 19:33

Nieznoszę czyszczenia grilla - tackę wywalam i już .

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

10.05.2011 20:01

Rafał, rozumiem, że do niektórych rzeczy używasz tacek a inne grillujesz bezpośrednio na ruszcie Buniu, też nie lubię czyścić, ale jakoś nie zauważyłam żeby tacka bardzo chroniła ruszt przed ubrudzeniem....

Henryka2

Zadanych pytań: 237

10.05.2011 21:18

Oczywiście,że nie chroni, bo ma na spodzie otwory. Są moim zdaniem zbytecznym wydatkiem, bo nie chronią grilla i zabiera smak temu co pieczemy.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

11.05.2011 06:46

Chroni - zawsze mniej przywiera do prętów .A do tego nie ma niebezpieczeństwa że coś spadnie między prętami .A na tackach piecze się tak samo dobrze jak bez - może trochę dłużej ale za to nie spali się niczego .A do tego wygodniej przestawiać tacki niż przekładać po jednej np kiełbaskę . A już kaszanki bez tacki nie wyobrażam sobie - bo gdzie dołożę cebulki . Albo warzywa - pomidor , pieczarka - bez tacki pospadają .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak