Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

16.01.2012 00:32

Czy jadacie w domu kapustę pekińską? Ja przestałam, gdyż podobno ten gatunek ma wyjątkowo dużo chemii w sobie. Bierze się to stąd, że liście tej kapusty nie rosną ze sobą tak ściśle, jak w przypadku białej czy czerwonej, przez co jest bardziej narażona na szkodniki. Przez to jest pryskana nawet co dwa trzy dni. Co o tym sądzicie?

Odpowiedzi (4)

jolanta53

Zadanych pytań: 5

16.01.2012 01:22

Obawiam się, że dostępna w PL pekinka pochodzi z holenderskich szklarni, więc nie tyle chodzi o insekty, co o nawozy do wzrostu i przeciw chorobom. Robale nie mają szans się dostać do foliaka.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

16.01.2012 07:03

a co teraz jest zdrowe?ja mam pekinkę na działce a jak się kończy kupuję w sklepie

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

16.01.2012 08:25

powiem szczerze że nie zastanawiałam się głębiej nad tym, ale i tak sama w domu pekińskiej od dawna nie robiłam, chociaż lubię, więc wychodzi na to że nie należę do \"grupy ryzyka\" :)

rjustysia

Zadanych pytań: 190

16.01.2012 09:23

Ja dowiedziałam się o tym dopiero niedawno od jednego z polskich producentów. Bardzo mnie to zaskoczyło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak