Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sasanka

Zadanych pytań: 22

04.07.2013 11:40

Czy jest dla was ważne jakiej klasy jajka kupujecie? Powszechnie w sklepach dostępne są jajka 3 klasy czyli z chowu klatkowego, który raczej nie jest zbyt humanitarny, są one jednak najtańsze. Jak jest u was?

Odpowiedzi (14)

haniaa

Zadanych pytań: 74

04.07.2013 16:09

jak muszę to kupuję najczęściej 2 klasę albo pierwszą - nie mam problemu z ich otrzymaniem, a w ogóle dostaję od mamy jajka :) swojskie i 100% wiejskie.

Łucja

Zadanych pytań: 28

04.07.2013 16:34

staram się mieć zawsze jajka od gospodarza, ale kupując w sklepie zawsze patrzę na oznaczenie i jeśli tylko są to kupuję "0"

sasanka

Zadanych pytań: 22

04.07.2013 17:02

moja babcia miała kurki i pamiętam ile było podchodów za dziecka żeby kurze to jajko zabrać :D ale faktem jest że trzeba szanować to co nas żywi i fajnie, że ludzie mają coraz większą świadomość skąd jest to co jemy :)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

04.07.2013 21:49

domowe od swoich kur, a tak to rzadko ale te najtańsze, wyróżnia się 3 metody chowu: jajka z wolnego wybiegu, ze ściółki, z chowu klatkowego, oraz 3 klasy jakości: A- klasa I; jaja świeże, B- II; utrwalone lub chłodnicze, C- III: jaja niesortowane do wykorzystania w przemyśle, u nas kury znoszą jajka w kurniku lub w innym miejscu te cwańsze :)- taka duża klatka, chodzą wolne po podwórku więc jaja mam mieszane :), patrzcie się na litery a nie na metodę chowu !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak