Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.08.2013 16:04

czy jest jakaś różnica między frużeliną a dżemem ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.08.2013 16:29

frużelinę zagęszczam mąką ziemniaczaną a dżemy długo smażę

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

13.08.2013 20:12

Frużelina ma rzadszą konsystencję

Seba

Zadanych pytań: 1313

13.08.2013 20:31

dżem jest twardszy niż frużelina

Odpowiedzi (15)

Wojt@s

Zadanych pytań: 444

13.08.2013 16:13

frużeliną ? nawet nie wiem co to jest :) musze odwiedzić google.pl ;-)

idealme

Zadanych pytań: 62

13.08.2013 16:13

ja też wpisuje w wyszukiwarkę :D

anemon

Zadanych pytań: 163

13.08.2013 16:25

Frużelina to rodzaj kisielu z owocami, produkt krótkotrwały, a dżem długo smażony nadaje się do przechowywania.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

13.08.2013 16:58

frużelina to po prostu owoce w żelu. ja robię w słoiki. z wiśni.

teresa18

Zadanych pytań: 502

13.08.2013 17:00

frużelina ma lejącą konsystencję dżem jest twardy

pestka

Zadanych pytań: 424

13.08.2013 17:02

to produkt otrzymany ze świeżych, owoców zanurzonych w klarownym, lśniącym żelu. Dzięki delikatnej konsystencji żelu i ładnie zachowanym owocom ma szerokie zastosowanie w cukiernictwie

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

13.08.2013 18:13

nigdy sie z tym nie spotkałam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.08.2013 18:49

Z tego co kumam to frużelina jest rzadsza od zwykłego dżemu ,W dżemie są przede wsyzstkim owoce ,a w frużelinie znnowu owoce puszczają sok .

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

13.08.2013 18:51

Frużelina to zanurzone owoce w żelu a dżem jest bardziej zmiksowane

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.08.2013 18:58

dziękuję za wyjaśnienie a pytam dlatego iż ktoś napisał dzisiaj o tym w zadawanych pytaniach osobiście nigdy tego nie robiłam i piszecie wszyscy lub prawie wszyscy że dodaje się mąkę ziemniaczaną zgoda jeśli jest to coś w rodzaju kisielu a ja znalazłam z ciekawości u kogoś w księdze przepisów oczywiście dzisiaj i czytam a tam w składzie są owoce,cukier i dżemix mym zdaniem to nie jest frużelina tylko zwyczajny dżem,a co wy sądzicie o tym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak