Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

borgia

Zadanych pytań: 89

22.03.2013 16:33

Czy jest jakaś rzecz, jakiś produkt... którego nigdy nie jedliście a chcielibyście koniecznie spróbować? A może jakieś danie? Oczywiście pytam - co to jest? :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

22.03.2013 18:29

Bajecznie kolorowe japońskie ciasteczka ze słodką masą fasolową - ciekawi mnie, czy smakują równie dobrze, jak wyglądają ;) Świeże trufle... Karmelizowany norweski ser serwatkowy o smaku i kolorze toffi. No i dość specyficzny, mocno kontrowersyjny owoc, jakim jest durian. Podobno śmierdzi nieziemsko, ale smakuje, jak najlepsze sery pleśniowe - a te uwielbiam :) Jeszcze kilka pozycji by się znalazło, choć większość kulinarnych smaków zrealizowałam :)

Bernadeta

Zadanych pytań: 192

22.03.2013 20:35

dzięki mojemu mężowi czasem czegoś nowego próbuje,on lubi poznawać różne smaki.Polubiłam oliwki i krewetki,troche małze.Wiem że nie lubie ośmiorniczek.Nie odważyłam się ślimaków zjeść.Ale jeszcze dużo przed nami-trufle,żabie udka.....sery uwielbiam więc jeszcze wiele o spróbowania-kawior lubie ale prawdziwego to pewnie nie jadłam......oj wiele przed nami...

borgia

Zadanych pytań: 89

22.03.2013 16:35

Pytam oczywiście z ciekawości, bo sama mam kilka na liście. Pierwszą rzeczą tego typu jest świeży karczoch. Do tej pory nie znam jego smaku. Nie mówię o surowym, ale takim świeżym odpowiednio przygotowanym. Bo smak tego ze słoika znam. Bardzo jestem ciekawa...

Odpowiedzi (6)

Piotr-21

Zadanych pytań: 11

22.03.2013 16:35

tak kawior tylko ten prawdziwy

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

22.03.2013 17:44

żabie udka

pacpaw

Zadanych pytań: 266

22.03.2013 18:12

Stek z rekina ale świeży, nie mrożony. Następnie zgrillowany oraz w drugiej wersji w sushi (jeśli można jeść surowy)

julcia12437

Zadanych pytań: 0

22.03.2013 18:29

Ja nigdy nie jadłam owoców morza, ślimaków, małż itp. Nie wiem nawet czy chciałabym w ogóle to spróbować, przekonać się jak to smakuje. No ale zawsze jest ten jeden raz, w którym możemy się przekonać, lecz ja się nie odważę.

borgia

Zadanych pytań: 89

22.03.2013 19:36

Habibi mnie też się to udało, ale oczywiście nie wszystko. Trufle też są na liście ;). I to prawdziwe fois gras. Rekina kiedyś jadł mój mąż i był zachwycony - ja jeszcze nie. Julcia owoce morza polecam gorąco. Nie myśleć co się je, tylko skupić się na smaku - wygrywa się zawsze. To samo dotyczy ślimaków i żabich udek - bardzo delikatnych. To właśnie te rzeczy, które mi się udało zjeść. Kawioru tego prawdziwego też nie jadłam, chociaż kiedyś każdy mi się widział prawdziwy... Przeczytałam jednak, że podobno miejsce ma ogromne znaczenie dla smaku. Cieszę się, że nie tylko przede mną są smaki do odkrycia i zastanawiam się, czy to nie jest z mojej strony faut pas. Ale przecież nic tak nie cieszy jak osiąganie celu - czego życzę każdemu.

Dorota37

Zadanych pytań: 468

28.03.2013 16:42

ja jeszcze nie miałam okazji spróbowania kawioru a bardzo bym chciała. Nie próbowałam rożnego rodzaju robali ostatnio widziałam zdjęcie znajomych jak jedzą coś takiego ale chyba się nie zdecyduję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak