Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Habibi

Zadanych pytań: 690

13.09.2013 17:14

Czy kisił ktoś z Was ucieraną na wióry kapustę, a nie tradycyjnie szatkowaną? Ciekawa jestem, czy tak rozdrobniona kapusta normalnie się ukisi, czy nie zgazuje szybciej.

Najlepsze odpowiedzi (3)

iwi

Zadanych pytań: 115

13.09.2013 17:42

Ja nie kisiłam,ale jadłam taką u znajomych i była całkiem smaczna

pestka

Zadanych pytań: 424

21.04.2015 20:11

nigdy takiej nie próbowałam ukisić , zawsze szatkujemy

Janina

Zadanych pytań: 159

13.09.2013 20:55

Myślę, że tak rozdrobniona kapusta to była robiona w malakserze i myśklę, że ukisi się dobrze;)

Odpowiedzi (9)

Ania321

Zadanych pytań: 179

13.09.2013 18:09

ja niestety nie, tylko szatkowaną

Habibi

Zadanych pytań: 690

13.09.2013 18:46

Ja właśnie dostałam kiedyś od znajomej zapasteryzowaną kapustę kiszoną tak drobno zsiekaną, że wyglądała, jak zmielona na dużych oczkach. Jest wygodna do kapuśniaku, bo nic się nie ciągnie z łyżki ;) Myślę, że do farszu też byłaby OK. Niestety nie wiem, czy tradycyjnie była wcześniej szatkowana, ukiszona i dopiero rozdrobniona, czy może na świeżo ją siekali (podejrzewam, że malakserem), a dopiero taka była kiszona... A znajomi wyjechali zagranicę i nie mamy kontaktu.

6zer

Zadanych pytań: 21

13.09.2013 19:13

zawsze kapustę kroje w robocie kuchennym i świetnie się kisi,

idealme

Zadanych pytań: 62

13.09.2013 19:25

ja też robię zawsze szatkowaną, nie ucieram, ale wydaje mi się, że ucierana też będzie pyszna :)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

13.09.2013 19:48

ja zawsze szatkuję kapustę

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

13.09.2013 19:59

mozesz kisic spokojnie ja robei tak czesto

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

06.05.2014 11:24

myślę, że dobrze się ukisi

gosia1988

Zadanych pytań: 526

05.09.2014 21:19

ja zawsze kisiłam szatkowaną, więc nie wiem

Wacław

Zadanych pytań: 1269

08.04.2017 09:48

zawsze kisimy szatkowana kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak