Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

A_Ka

Zadanych pytań: 16

16.01.2016 22:20

czy ktoś posiada sprawdzony przepis, kurczaka pieczonego na butelce? bo bym chciała jutro zrobić na obiad a chce sprawdzony przepis

Najlepsze odpowiedzi (3)

Róża1

Zadanych pytań: 7

18.01.2016 15:05

jeszcze nigdy nie robiłam takiego kurczaka

misia123410

Zadanych pytań: 22

18.01.2016 17:27

piwo paruje więc będzie soczysty ale można polewać trochę wodą jak się trochę zarumieni

Marta1986

Zadanych pytań: 859

17.01.2016 13:21

ja jeszcze tak nie piekłam ale również mam zamiar spróbować

Odpowiedzi (17)

A_Ka

Zadanych pytań: 16

16.01.2016 22:23

albo jak go upiec, by był chrupiący i soczysty

Janina

Zadanych pytań: 159

16.01.2016 22:32

Natrzeć kurczaka przyprawą do kurczaka, papryką mieloną, solą i zostawić na ok. 2 godz.. Do butelki nalać wody albo może być butelka z piwem, nałożyć kurczaka na butelkę postawić do piekarnika i piec. Woda paruje, kurczak się piecze i jest soczysty.Smacznego;))

A_Ka

Zadanych pytań: 16

16.01.2016 22:45

długo piec i w jakiej temp. ?

Barbara13

Zadanych pytań: 21

16.01.2016 22:46

Ja zawsze wcześniej nacieram kurczaka przyprawami ( według gustu) i zostawiam do zamarynowania przynajmniej na 2 godz. a przed pieczeniem nakładam kurczaka na otwartą butelkę z piwem i tak piekę,wychodzi tak jak pisze Janina,soczysty i chrupiący jednocześnie

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.01.2016 11:07

13robię tak jak Barbara 13. uważaj aby góra kurczaka za bardzo się nie spiekła od górniej grzałki.daj np plasterek surowego boczku na górę albo folię alu. ja pieke 180 stopni około 1,5 godziny.w zależności od wielkości kuraka i zarumienienia skórki. pod kurczaka podłuż blachę aby nie zabrudzić pieca tłuszczem

Renata9

Zadanych pytań: 329

17.01.2016 11:27

Chętnie skorzystam też z przepisu, bo już od dawna noszę się z zamiarem, aby takiego kurczaka na butelce upiec :-)

A_Ka

Zadanych pytań: 16

17.01.2016 11:39

ja juz długo nie piekłąm i zapomniałąm ile to trwa

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

17.01.2016 12:20

nie piekłam w ten sposób, też skorzystam rad

halina17

Zadanych pytań: 271

17.01.2016 14:35

Ja piekę na butelce z piwem. Kurczaka piecze się tyle ile waży , np 1,5 kg waży kurczak to pieczemy 1,5 godziny.

Konczi

Zadanych pytań: 632

17.01.2016 15:28

zasada kg mięsa na godzinę chyba i tu ma swoje znaczenie chociaż ja zawsze sprawdzam kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak