Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

12.11.2013 21:04

Czy ktoś próbował suszyć pieczarki? Czy ta próba sie powiodła? Bo jestem właśnie w trakcie suszenia i zastanawiam się czy to ma sens. Lepiej suszyć czy zamrozić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.11.2013 21:24

nigdy nie suszyłam ale mrozić mroziłam

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

12.11.2013 21:06

Zawsze zamrażałam, jeszcze nigdy nie suszyłam. teraz przerzuciłam się na świeże, są ogólnie dostępne i o wiele smaczniejsze.

berys18

Zadanych pytań: 1434

12.11.2013 21:08

ja kiedyś mroziłam, ale teraz są dostępne cały rok i już nie mrożę

Odpowiedzi (24)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

12.11.2013 21:08

a nie lepiej kupować świeże jak sa w sprzedaży przez cały rok

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

12.11.2013 21:09

Ja też wole swieże ale takiej ilości nie da sie zjeść więc czasami mrożę :) a teraz postanowiłam pierwszy raz zasuszyc :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

12.11.2013 21:11

nie suszę i nie mrożę są dostępne przez okrągły rok świeże ale myślę że z powodzeniem można je suszyć i mrozić tak jak inne grzyby

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

12.11.2013 21:12

nadmiar zawsze mroziłam (wcześniej obsmażałam). Suszenie chyba nie ma większego sensu, bo pieczarki same w sobie nie są aromatyczne. Ponadto pieczarki są zawsze dostepne więc szkoda twojej pracy :)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

12.11.2013 21:12

Owszem są w sprzedaży cały rok ale są drogie a bardziej sie opłaca wyhodować własne, no i takie swieżo zerwane są dużo smaczniejsze.

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

12.11.2013 21:12

chyba lepiej i szybciej zamrozić

karolina1869

Zadanych pytań: 594

12.11.2013 21:17

ja bym jednak wolała zamrozić

Róża1

Zadanych pytań: 7

12.11.2013 21:23

jeszcze nigdy nie suszyłam , ale jak mi zostaje za dużo to już kilka razy mroziłam:-)

iwi

Zadanych pytań: 115

12.11.2013 21:28

Nie suszę i nie mrożę w odróżnieniu od pozostałych grzybów

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.11.2013 21:28

ja bym zamroziła. najlepiej obsmażone lub obgotowane - mniej miejsca zajmują ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak