Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

halina17

Zadanych pytań: 271

22.05.2013 13:05

Czy ktoś używa jaj gęsich ? Ja nie spotkałam się wcześniej w przepisach z jajami gęsimi . Tu w przepisie jest użyte żółtko jaja gęsiego. Może ktoś coś więcej wie o jajach gęsich.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.05.2013 15:01

takich jaj nie używałam ale na wioskach jak ktoś ma to wiem że wykorzystują do wypieków

pestka

Zadanych pytań: 424

22.05.2013 14:46

takich jaj nie używałam i nie widziałam w sklepach

adelajda

Zadanych pytań: 234

22.05.2013 15:51

nigdy nie używałam gęsich jaj

Odpowiedzi (6)

Barbara13

Zadanych pytań: 21

22.05.2013 14:03

Jeszcze nigdy nie używałam jaj gęsich

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.05.2013 14:46

kiedyś moja mama hodowała gęsi używała ich zamiast kurzych szczególnie do ciasta różnica w smaku praktycznie nie była żadna tylko różniły się wielkością :)

AnaSt

Zadanych pytań: 39

22.05.2013 17:05

Używałam takich do ciast, w smaku nie ma różnicy ;)

migotka28

Zadanych pytań: 20

22.05.2013 17:44

ja niedawno dostałam 2 gęsie jajka od mamy i dodałam do ciasta,ponoć do ciasta są bardzo dobre i lepsze niż kurze, nie wiedziałam tylko ile jajek kurzych wchodzi na na jedno gęsie i dałam na oko,piekłam akurat karpatę i bardzo ładnie mi wyrosła jak nigdy wcześniej a w smaku nie ma żadnej różnicy,jajko gęsie jest bardzo gęste zarówno białko jak i żółtko

kokoszka

Zadanych pytań: 83

22.05.2013 18:42

tylko kurze

Kasia36

Zadanych pytań: 463

22.05.2013 21:16

jeść nie jadłam, jak u babci kiedyś były gęsi to gotowała a później kroiła z pokrzywą dla kurczaków, indyków, kaczek i gęści małych a tak to nigdy do spożycia nie używałam jaj gęsich, są większe od kurzych, skorupkę jasną i podobno oleisty smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak