Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.08.2013 19:08

Czy ktoś z Was kisi tradycyjną metodą paprykę i grzyby? Pasteryzujecie później słoiki, czy pozostawiacie jak ogórki kiszone, bez pasteryzacji? Mam takie doświadczenia, że były lata, kiedy papryka wyszła super, a były i takie, kiedy wszystkie słoiki były do wyrzucenia - pomimo dopilnowania, aby były wyparzone słoiki i nakrętki, czyste warzywa... nie mam pojęcia, czy to wina oprysków na papryce, czy jeszcze coś innego... jakie macie doświadczenia?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.08.2013 07:17

nikt z użytkowników DS nie kisił nigdy papryki czy grzybów?

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.08.2013 19:23

Chyba tradycja zamarła ;) ...z maślanym wzrokiem wspominam barszcz z kiszonymi rydzami :) Chyba sama kolejną próbę w tym roku podejmę... a nóż się uda ;)

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

24.04.2014 16:54

To może być też wina odmiany papryki. Nie każda do wszystkiego się nadaje, podobnie jak ogórki.

Odpowiedzi (2)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

25.08.2013 10:54

Najwyraźniej nikt :) ja marynuję grzybki ale jeszcze nigdy nie kisiłam.

pestka

Zadanych pytań: 424

11.07.2016 09:01

nigdy nie kisiłam ani papryki ani grzybów - tylko marynuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak