Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Sarenka

Zadanych pytań: 363

20.07.2013 19:37

Czy ktoś z Was może podzielić się swoimi spostrzeżeniami co do fugi między płytkami w kuchni? Czy warto zainwestować w najdroższą fugę, która nie odbarwia się, ale kosztuje słono, czy jednak pokusić się o tańszą wersję, ale dobrze zaimpregnować? Mama ma brązową fugę między białymi płytkami. Po 13 latach fuga nie jest w żadnym miejscu odbarwiona, bo została solidnie zaimpregnowana. Ale czy w dzisiejszych czasach można ufać, że takie solidne wyroby jeszcze istnieją? Przyglądam się fugom w różnych miejscach i

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.07.2013 19:47

mam fugę niezbyt drogą ale także nie najtańszą nie była impregnowana ma kolor beżowy i mieszkam już 12 rok nic się z nią nie dzieje myślę że to trochę także zależy od firmy która produkuje fugę bo Mym zdaniem nie zawsze to co drogie jest najlepsze :)

Janina

Zadanych pytań: 159

20.07.2013 19:46

Radzę Ci jeżelim robisz takie roboty i inwestujesz w na pewno nie złe płytki to warto zainwestować w dobrego gatunku fugę, bo to przecież jest na wiele lat inwestycja;)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

20.07.2013 19:50

wiem z doświadczenia, że warto zainwestować i kupić lepszą fugę. kupując tańszą musisz kupić impregnaty. też lepiej z górnej półki.. pomyśl czy Ci się kalkuluje.. może lepiej zapłacić raz?

Odpowiedzi (9)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.07.2013 19:50

a może tak gdzie będziesz kupować płytki po prostu zapytać się sprzedawcy i podpowiedzą która jest dobra ja zdaje się miałam chyba z firmy ATLAS :)

ao_12

Zadanych pytań: 38

20.07.2013 19:53

My przy remoncie, kupowaliśmy fugę w castoramie nie pamiętam jakiej marki ale nie była tania. Pan, który kładł nam płytki zaproponował, żebyśmy zaimpregnowali sobie fugi i nie będzie z nimi żadnych problemów. Zrobiliśmy tak i 2 lata po remoncie jest ok :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

20.07.2013 20:15

ja bym chyba zainwestowała w lepszą fugę. jeśli ma wytrzymać troszkę czasu to warto

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

20.07.2013 20:39

W kuchni u mojej mamy nie ma fugi, ale wszytko trzyma się idealnie i ładnie wygląda ;p U mnie w mieszkaniu jest biała i niekonserwowana wygląda średnio ;/

Mniam

Zadanych pytań: 87

20.07.2013 20:47

A może lepiej bez fugi?

sanielcia

Zadanych pytań: 34

20.07.2013 21:09

Lepiej zakupić droższą fugę, ja mam z średniej półki od roku i niestety po lekkim zabrudzeniu przy remoncie kolor po wymyciu wyblakł straszliwie

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.07.2013 21:09

bez fugi ma bratowa i ciągle pomiędzy płytkami czyści bo wchodzi brud oraz kurz

sasanka

Zadanych pytań: 22

20.07.2013 22:09

Ja mam taką bordową od kilku(nastu) lat w kuchni i nic się nie odbarwia, nie wykrusza :) z tego co pamiętam to był to Atlas i też nie jakiś wysokopółkowy

Konczi

Zadanych pytań: 632

21.07.2013 08:43

również uważam że lepiej dołożyć troszkę i mieć już na dłuższy czas niż później się denerwować i wściekać że jednak warto było dołożyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak