Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

15.10.2015 12:54

Czy ktos z 'Was robil mieso ze sloika, ale nie mielonke, tylko w calosci, np. schabowe lub karkowke? Czy do pasteryzowania musze dolac wody do sloika czy bez?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

15.10.2015 15:44

Ja robię żeberka.Zalewam tylko tłuszczem i pasteryzuję

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

15.10.2015 18:19

ja robię ale tylko mielone

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.10.2015 07:55

Kroje mięso na mniejsze kawałki, doprawam wg chęci (zioła, przyprawy) i ciasno upycham w niezbyt dużych słoikach (maksymalnie 650ml). Żelatynę namaczam w zimnej wodzie, a napęczniałą dodaję po troszkę do każdego słoika, na koniec dokładając po łyżce smalcu. Pasteyzuję 3 kolejne doby, w równych odstępach czasu, po godzince.

Odpowiedzi (20)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

15.10.2015 13:07

Ja robiłam karkówkę z tłuszczem od smażenia i nie dodawałam wody, tylko pasteryzowałam

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

15.10.2015 13:23

robiłam kiedyś na biwak łopatkę do słoika,ale zalewałam tylko tłuszczem i pasteryzowałam

Renataj

Zadanych pytań: 1275

15.10.2015 13:33

Często nadmiar mięsa pasteryzuje w słoikach i nie dodaję wody - mięso zalewam tłuszczem lub sosem, w którym później odgrzewam mięso.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

15.10.2015 13:59

Ja mam surowe mieso, peklowane, wiec tluszcz ze smazenia nie wchodzi w gre :) Chcialam zrobic tak jak sie robi mielonke ze sloika, a mam akurat za duzo schabowego peklowanego na sucho, ktory w calosci mial isc na suszony.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

15.10.2015 14:01

Ja robiłam z karczku i szynki ,nawet mam zapasy ,stoją słoiczki u mnie w pakamerze, czasem podaje na kolację do kanapek.Na wierzch zawsze wkładałam 1 łyżkę smalcu a do słoików dawałam 3-4 łyżeczki wody

misia53

Zadanych pytań: 339

15.10.2015 15:27

Ja peklowane kawałki miesa lekko obsmażam na patelni układam do słoików i dodaję troszkę wody. Zapiekam w piekarniku a po wystudzeniu robi się fajna galaretka . Takie mięsko smakuje moim domownikom bardzo.

dom-agi

Zadanych pytań: 2

15.10.2015 16:06

Mięso przygotowuję z tłuszczem lub sosem i nie dodaję do pasteryzacji wody :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

15.10.2015 17:29

dodaje troszke rosołu do słoika

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

15.10.2015 17:56

robię tak boczek niczym nie zalewam tylko kładę kawałki boczku i przyprawy zamykam i pasteryzuję w garnku z wodą

marenka

Zadanych pytań: 179

15.10.2015 18:18

polej sosem albo tłuszczem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak