Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

zbigniew1975

Zadanych pytań: 44

26.08.2013 15:28

czy ktoś z Was suszy pomidory??i jak to robicie

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.08.2013 17:33

suszę w piekarniku (pierwszy raz jakieś 15 lat temu robiłam takie próby...) - nie suszę każdego roku, ale co 2-3 lata i szczerze Wam przyznam, że nie zauważyłam zmiany w kwocie rachunku za prąd! ustawiam na 40-50 stopni i termoobieg - w zależności od wielkości i gatunku pomidorów cały proces trwa 2-4 dni, w tym czasie suszę je każdego dnia 2-3 godziny... małe pomidorki nawet 1 godz. dziennie... ale gdyby wszystko przeliczać na rachunki, to nie używałabym elektrycznego piekarnika, czajnika czy zmywarki! wiadomo, że nic nie jest za darmo, ale żeby to były jakieś kolosalne koszty, to bym nie powiedziała... zresztą te osoby, które mają doświadczenie, a nie tylko znają to z opowiadań, pewnie potwierdzą!

Renata9

Zadanych pytań: 329

26.08.2013 15:34

kiedyś moja mama suszyła, ale powiedziała, że już więcej tego nie będzie robiła, bo się nie opłaca, koszty są bardzo wysokie, lepiej kupić gotowe i o wiele taniej wychodzi

anemon

Zadanych pytań: 163

26.08.2013 16:20

Ja suszę w piekarniku i polecam Ci tą metodę.

Odpowiedzi (15)

berys18

Zadanych pytań: 1434

26.08.2013 15:36

i pewnie nie były by tak dobre

Katarina

Zadanych pytań: 21

26.08.2013 15:37

Moja mama suszyła w suszarce do suszenia owoców i grzybów. Minusem jest to że często trzeba zmieniać poziomy sitek aby równo wszystkie pomidory się suszyły. ja mam zamiar suszyć w piekarniku jutro będzie próba nr 1

Margo1

Zadanych pytań: 2141

26.08.2013 15:40

Ja suszyłam w piekarniku nastawionym do 100 st z włączonym termoobiegiegiem ok 6 godzin , ale faktycznie póżniej przychodzą niezłe rachunki za prąd

adelajda

Zadanych pytań: 234

26.08.2013 15:41

tak suszę sama w moich przepisach wczoraj dodałam przepis

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.08.2013 15:53

nigdy nie suszyłam własnie słyszałam ze to nie taki tani koszt

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

26.08.2013 16:05

Ja nie suszę, kupuję gotowe

Motorek

Zadanych pytań: 1446

26.08.2013 16:09

ja też nie suszę

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

26.08.2013 16:37

ja nie suszę

mufinka79

Zadanych pytań: 303

26.08.2013 16:41

Ja susze w piekarniku w temp. 60-70st.

mysza75

Zadanych pytań: 96

26.08.2013 18:04

suszę i juz mam jedną partię, proces trwa dwa dni temp 60-80 stopni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak