Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

wiejska-chatka

Zadanych pytań: 11

11.04.2014 09:50

Czy ktoś z was wędził szynkę - jeśli tak to w jaki sposób aby była soczysta.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

11.04.2014 13:56

w mojej księdze znajdziesz przepis na pyszne wędzone wędlinki

Milka100

Zadanych pytań: 76

11.04.2014 14:24

mój Tato zawsze wędził

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.04.2014 17:41

Nie wędziłam jeszcze , nie mieszkam na wsi :(

Odpowiedzi (10)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

11.04.2014 10:58

zazwyczaj wędzi mój mąż, ja osobiście nie wędziłam i nie zgłębiałam tematu, ale jeśli chodzi o soczystość wydaje mi się, że niewiele zależy od wędzenia, a od zalewy/marynaty szynki i długości czasu ile w niej leżała; U nas szynki leżakują w marynacie min. 48 h;

mysza75

Zadanych pytań: 96

11.04.2014 11:52

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280849/wiejska-szynka-wedzona-parzona.html tutaj mam przepis na taką szynke

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

11.04.2014 11:52

w marynacie chociaż ze 3 dni

pestka

Zadanych pytań: 424

11.04.2014 11:56

sama nigdy nie wędziłam, zawsze robi to mój kolega który na działce ma wędzarnię -

Janina

Zadanych pytań: 159

11.04.2014 12:14

Nie mam gdzie wędzić, ale jeżeli to u siostry na wsi, natomiast czy szynka będzie soczysta zależy od marynaaty i późniejszego parzenia;)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

11.04.2014 13:39

ja niestety nie

Róża1

Zadanych pytań: 7

11.04.2014 14:13

niestety nigdy nie wędziłam :-)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

11.04.2014 16:40

aby była soczysta to najlepiej peklować ją specjalną strzykawką

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.04.2014 01:11

Nie wędziłam jej, bo nie mam do tego warunków (wędzarni, np. na działce w mieście, czy u siebie w domu na wsi), ale na pewno taka swojska jest lepsza od kupnej.

xjustynka89x

Zadanych pytań: 11

12.04.2014 13:14

mój tata wędzi.Ostatnio używa do tego specjalnej folii do wędzenia. Wtedy szynka jest bardzo soczysta, bo soki z niej nie uciekają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak