Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

26.03.2012 19:00

Czy kupne jabłka które wręcz się lepią od tych środków którymi sa traktowane aby dłużej były świeże można jesć po umyciu wraz ze skórką czy mimo wszystko te substancje dalej pozostają i należy je obierać?

Odpowiedzi (2)

haniaa

Zadanych pytań: 74

26.03.2012 19:30

z reguły są to różne woski spożywcze, więc teoretycznie można. Ale jak nawet po wyszorowaniu szczoteczką i płynem do naczyń są tłuste - to może nie tyle co nie radzę, ale nie zachęcam - ja osobiście boję się, że nie pogryzę dokładnie i mi gdzieś stanie na żołądku...

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.03.2012 20:13

Nigdy nie obieram jabłek, bo najwartościowsze substancje są tuż pod cienką skórką - szkoda ich. Ja myję woskowane jebłka szarym mydełkiem, a czasami używam roztworu z orzechów piorących, bo są naturalne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak