Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Magdalena Wojtanowicz

Zadanych pytań: 1

03.11.2016 09:53

Czy ma ktoś prosty i pyszny przepis na zrobienie kremu z bitej śmietany i tabliczki czekolady ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.11.2016 15:53

Do ubitej śmietany 30% dodaję rozpuszczoną czekoladę i miksuję.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.11.2016 17:06

czekoladę można w malakserze zmielić i wsypać do ubitej śmietany albo w śmietanie rozpuścić czekoladę i po ostudzeniu ubić

Klausia

Zadanych pytań: 251

04.11.2016 21:07

Czekoladę gotuję na małym ogniu w śmietance 30%, dodaję żelatynę.

Odpowiedzi (23)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

03.11.2016 10:12

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 1-2 łyżkami śmietany i dokładnie wymieszać, tak, aby nie było grudek. Masę przestudzić, powinna być płynna, ale letnia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem tak, aby była puszysta. Ciągle ubijając dodać masę czekoladową. Ja daję czekoladę deserową

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.11.2016 10:29

tak jak radzi @Wiesława1

sezamek

Zadanych pytań: 4

03.11.2016 10:35

Bita śmietana z bakaliami polana czekoladą zmieszaną z kawą, pycha :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.11.2016 10:45

czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ma być płynna .Ubić śmietanę dodać zelatynę i wlać pod koniec ubijania płynną czekoladę wymieszać mikserem ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

03.11.2016 11:01

Czekoladę łamię na kawałki, przekładam do rondelka, dodaję śmietanę kremówkę i na wolnym ogniu rozpuszczam ją. Śmietana nie ma się zagotować, podgrzewam ją do temp 80 stopni. Wyłączam gaz, mieszam aż się rozpuści i odstawiam do przestygnięcia. Zimną wstawiam do lodówki na noc i na drugi dzień ubijam mikserem. 250 ml śmietany i 200 g czekolady gorzkiej

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.11.2016 11:53

Ja zawsze robię tak jak @gosia56

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.11.2016 13:01

@Wiesiu, bardzo fajny przepis, też z niego skorzystam :-) Dziękuję :-)

molanka

Zadanych pytań: 14

03.11.2016 13:30

czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić, by przestygła, w tym czasie ubić śmietanę ze śnieżką i dodać wystudzoną czekoladę

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.11.2016 14:07

Czekoladę deserową, lub gorzką połamać na kawałki, dać do rondla i rozpuścić w kąpieli wodnej, dokładnie wymieszać i wystudzić, by była letnia. Śmietanę kremówkę z żelatyną i cukrem (ewentualnie Śnieżkę) dobrze ubić. Dodać rozpuszczoną czekoladę i wszystko wymieszać mikserem.

pestka

Zadanych pytań: 424

03.11.2016 14:16

przygotowuję tak jak @Wiesława1

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak