Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

muffina

Zadanych pytań: 44

10.03.2013 10:57

Czy macie jakiś "patent" na to żeby nie przypalało mi się nic w piekarniku gazowym? Z zapiekankami, mięsami nie ma problemu. Jeśli robię ciasta ciastka to nawet na najmniejszej temp dno się przypala a góra jest durowa

Najlepsze odpowiedzi (2)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

10.03.2013 11:08

na dół piekarnika kładłam podwójną folię i np cienką blaszkę i dopiero na tym stawiałam ciasto...od biedy pomagało....

borgia

Zadanych pytań: 89

10.03.2013 11:53

Też polecam podwójny spód. Dawno temu z racji posiadania piekarnika gazowego, gdzie grzało się tylko od dołu... wkładałam jedną blachę będącą w zestawie w piekarniku na spód, potem na następnym poziomie (czyli w środku) dopiero drugą blachę z ciasteczkami lub na tą drugą formę z ciastem. Zdecydowanie spodnia chroniła przed spieczeniem. Polecam gorąco elektryczny piekarnik :).

Odpowiedzi (2)

muffina

Zadanych pytań: 44

10.03.2013 12:43

Haha jak skończę wynajmować mieszkanie i będę miała swoje z pewnością zaopatrzę się w elektryczny:))

wlosiaczek

Zadanych pytań: 7

10.03.2013 19:50

ja wyłączam dolną albo górną grzałkę w elektrycznym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak