Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

12.11.2013 07:20

Czy macie jakiś przepis na zważoną masę do tortu? Kąpieli w ciepłej wodzie już próbowałam i nic!Proszę pomóżcie uratować mój tort!!!

Najlepsze odpowiedzi (3)

malina

Zadanych pytań: 4

12.11.2013 07:25

to już chyba nic nie pomoże

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

12.11.2013 07:26

sama z chęcią posłucham pomysłu

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

12.11.2013 07:27

odlewam odrobinę masy i podgrzewam ją, gdy jest bardzo ciepła to stopniowo dolewam do reszty masy i miksuje - pomaga :) choć nie każdą masę da się uratować :)

Odpowiedzi (21)

berys18

Zadanych pytań: 1434

12.11.2013 07:32

spróbuj rozbić ją blenderem

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.11.2013 07:38

Ja stawiałem garnek z kremem na małym ogniu, energicznie mieszałem, potem schłodziłem i krem był uratowany :)

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

12.11.2013 07:46

jak są grudki to da się jeszcze uratować, dodaję po łyżce mleka (max 2-3)ale ze zwarzonej to chyba nic już nie będzie, cóż zdarza się i najlepszemu.....

msmors

Zadanych pytań: 91

12.11.2013 08:00

musisz zrobić nową.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.11.2013 08:05

robię tak samo jak fotoviderek

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

12.11.2013 08:08

ja wstawiam do ciepłej wody i jak jest jeszcze letnia to jest ok ale jak całkiem schłodzona to się od nowa ścina i wypływa płyn.

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

12.11.2013 08:08

a nie uważacie że to może być wina masła?

malina

Zadanych pytań: 4

12.11.2013 08:26

nie sądzę , że to wina masła

Janina

Zadanych pytań: 159

12.11.2013 08:36

Tak, to może być wina masła. Nie dałaś przypadkiem mnasła z olejem? Bo normalnie to przez podgrzanie powinna się wrobić;)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

12.11.2013 09:17

nie znam sposobu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak