Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

08.11.2012 18:39

czy macie jakiś sposób bez próbowania ocenić czy mandarynki są soczyste czy suche w środku? Nie raz przy kupnie mam ogromny problem, jak kupuje na straganie to zawsze się pytam czy mogę spróbować, ale w samoobsługowym sklepie niewypada, więc nie wiem jak kupować aby dobrze trafic, jeśli oceniam po samym wyglądzie :)

Odpowiedzi (2)

Habibi

Zadanych pytań: 690

08.11.2012 19:11

Zauważam pewną prawidłowość - te suche mają zawsze odstającą skórkę, która się łatwo zdejmuje... Natomiast jędrne, kształtne i twarde zawsze są soczyste, ale za to z obieraniem idzie nieco gorzej ;) Mój syn całe swoje 20-letnie życie jest zakochany w mandarynkach, ale wybiera wyłącznie tzw. purchawki, czyli te odparzone z odstającą skórką :) Żeby tak znaleźć nieorganoleptyczny sposób oceny, czy są słodkie ;)

magduś83

Zadanych pytań: 46

08.11.2012 19:47

Ciekawe spostrzeżenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak