Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.07.2013 18:32

Czy macie jakis sprawdzony przepis na udane bezy ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

25.07.2013 18:54

Ja z bezami też mam czasami problem ,a robiłam i z mąką i bez niej,albo są smaczne wypieczone albo gumiaste jakieś,sama nie wiem od czego to zależy.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

25.07.2013 19:03

Mnie coś ostatnio nie wyszły, nie wiem dlaczego.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

25.07.2013 18:47

Przeważnie robię spody bezowe do tortów. Ubijam białka dokładnie z cukrem do otrzymania sztywnej , błyszczącej konsystencji. Następnie susze je w 140° uchylając co jakiś czas piekarnik.

Odpowiedzi (23)

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.07.2013 18:33

szczerze powiedziawszy jeszcze nigdy mi sie nie udaly, chyba dawalam za wysoka temperature, bo zawsze byly z wierzchu brazowe

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

25.07.2013 18:35

mi nigdy nie wychodzą, zastanawiam się czy ma znaczenie że piekę w piekarniku gazowym i ciepło jest bardziej od dołu

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

25.07.2013 18:37

Tajemnica udanych bez polega na bardzo dobrym ubiciu białek z cukrem :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

25.07.2013 18:46

zgadzam się, wszystko zależy od tego czy białka są dobrze ubite

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

25.07.2013 18:53

aby bezy wyszły trzeba ubić dobrze białka i długo suszyć w piekarniku

adelajda

Zadanych pytań: 234

25.07.2013 19:00

jak dobrze ubite są białka muszą się udać, małe bezy suszę w temperaturze 110 -120 stopni jak robiłam spód duży to miałam 170 po paru minutach zmniejszałam do 140 stopni

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.07.2013 19:01

wczoraj robiłam do deseru i wyszły smaczne. daję zawsze 125 g cukru pudru na 2 białka. ubijam je do sztywności ze szczyptą soli, potem wsypuję cukier po łyżce. piekę w 120 stopniach, zależnie od wielkości minimum 30 minut.

pestka

Zadanych pytań: 424

25.07.2013 19:04

trochę się zniechęciłam bo ostatnio mi nie wyszły , ale skorzystam ze wszystkich powyższych rad

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.07.2013 19:09

dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

25.07.2013 19:12

raz zrobiłam to totalna klapa, niedługo znów spróbuję i się okarze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak