Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

syletita

Zadanych pytań: 3

14.12.2014 22:53

Czy macie swoje sposoby na szybki sposób na krewetki koktajlowe? Moje nabierają mocy w zamrażarce i nie wiem jak się za nie zabrać...

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.12.2014 08:14

Koktajlowe najbardziej lubimy z patelni :) Rozmrażam krewetki na sitku, aby odciekły i dodatkowo lekko osuszam je na ręczniku papierowym. Przygotowuję wszystkie niezbędne składniki, aby były pod ręką, bo danie jest naprawdę błyskawiczne. Na patelni rozgrzewam 1-2 łyżki oleju rzepakowego (w zależności od ilości krewetek), wkładam osuszone krewetki i szybciutko przesmażam mieszając - dodaję czosnek wyciśnięty przez praskę (1 ząbek), solę solą morską, lekko oprószam białym pieprzem i dodaję sporą łyżkę świeżego masła - mieszam, aż się rozpuści. Wszystko posypuję jak najdrobniej posiekaną natką pietruszki. Całość podaję z bagietką, koniecznie na patelni, aby za szybko nie ostygło. Nas jest trójka, więc patelnia nie musi być duża ;) Jeśli chcesz to podać dla jakichś gości, to przełóż szybko na ogrzany talerz, albo na ogrzaną w piekarniku pokrywę od naczynia żaroodpornego (ten sposób też mam wypróbowany) - taka pokrywka trzyma długo ciepło i wygląda ładniej, niż patelnia ;) Do oleju można na początku dodać odrobinę startej skórki cytrynowej , a gotowe krewetki skropić sokiem z cytryny.

erym

Zadanych pytań: 24

15.12.2014 10:35

ja najbardziej lubie przysmazyc na masle z pietruszka i czosnkiem, ewentualnie troszke smietanki do tego, mmm niebo...

Wacław

Zadanych pytań: 1269

15.12.2014 12:34

na patelni z masełkiem i czosnkiem

Odpowiedzi (15)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

15.12.2014 08:30

Polecam dwie wersje: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/338037/krewetki-w-maselku-czosnkowym.html ta jest szybsza i druga dluzsza http://www.doradcasmaku.pl/przepis/338123/makaron-pappardelle-z-krewetkami-i-pomidorkami-koktajlowymi.html

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.12.2014 10:04

najlepsze są na masełku podsmażane posypane pietruszką i przyprawione, albo z warzywami z patelni i ryżem podane , polecam także pizze z krewetkami, albo szaszłyki z krewetkami

Camill

Zadanych pytań: 2

15.12.2014 10:05

moje ulubione to zaprawione bejca cytrusowa nadziane na patyczki szaszlykowe i zapieczone w grilu kontaktowym

migotka28

Zadanych pytań: 20

15.12.2014 10:46

za krewetkami nie przepadam ale w cieście piwnym mi smakowały smażone na głębokim tłuszczu

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

15.12.2014 11:13

Ja polecam mój przepis, są pyszne i szybkie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/317364/krewetki-z-patelni-z-bialym-winem.html

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

15.12.2014 11:53

ja polecam smażone na maśle z czosnkiem

AgaS10

Zadanych pytań: 650

15.12.2014 12:02

a ja się wyłamię...nie lubimy krewetek:)

marcia7

Zadanych pytań: 166

15.12.2014 12:19

z masłem czosnkowym rzucam na grilla

gosia561

Zadanych pytań: 1389

15.12.2014 12:45

ja opiekam w cieście piwnym

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

15.12.2014 12:47

Warto usmażyć na masełku z dodatkiem czosnku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak