Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

13.02.2013 08:50

Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tą "niechęcią" do pangi, tilapii i miruny ? Że niby nie mają właściwości odżywczych ? - grzyby też mają ich niewiele a jemy je z uwielbieniem. Chyba, że chodzi o coś innego ?

Odpowiedzi (3)

Iwka

Zadanych pytań: 174

13.02.2013 08:55

sądzę, że gdyby tak otwarcie nie krytykowano tych ryb w mediach, ludziom nie wydawałoby się, że "obciachem" jest ich jedzenie. A w przypadku gdy mówi się o pandze jako rybie beznadziejnej, osoby z dużą potrzebą akceptacji społecznej ich nie kupują (bo co by inni pomyśleli)

Izabela/bella81

Zadanych pytań: 238

13.02.2013 09:25

Nie wiem, ale mi panga nie bardzo smakuje. Wolę tilapię lub mintaja.

borgia

Zadanych pytań: 89

13.02.2013 10:33

Nic z tych rzeczy. Po prostu kiedyś była uwaga na temat środowiska, w którym panga i tilapia żyją. Bardzo zanieczyszczonych. I które ponoć mają wpływ na mięso. O mirunie nie słyszałam. Nie umiem się do tego odnieść... i jadam. Co prawda rzadko, ale jadam. Dodam, że była też lata temu informacja, że tuńczyk wchłania ogromne ilości ołowiu, lecz jakoś tak przestało to albo mieć znaczenie, albo być prawdą ;).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak