Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.07.2013 13:41

Czy można dusić mięsa w naczyniu żaroodpornym na gazie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.07.2013 14:03

Ja kiedyś robiłam i mi pękło, raczej nie radzę

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.07.2013 13:54

slyszalam ze mozna ale trzeba miec taka specjalna podkladke. bezposrednio na ogniu nie wolno

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.07.2013 13:54

nie robiłam tak nigdy, szkoda naczynia, nie wiem czy by wytrzymało :-)

Odpowiedzi (26)

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.07.2013 13:43

nigdy tak nie robiłam - jak w naczyniu to w piekarniku, a jak na gazie to w garnku lub rondelku

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

22.07.2013 13:45

ja podobnie, zawsze wkładam do piekarnika

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.07.2013 13:46

Chyba że musi być to naczynie ze szkła boro-krzemowego .

Renata9

Zadanych pytań: 329

22.07.2013 13:55

zawsze to robilam w piekarniku, nigdy na gazie nie probowalam, jedynie w naczyniu zaroodpornym podgrzewalam na gazie

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.07.2013 13:56

nidgy tak nie robiłam tylko w piekarniku

Janina

Zadanych pytań: 159

22.07.2013 13:57

Mięsa nie dusiłam, nie można;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

22.07.2013 13:58

Chyba nie ma co kombinować, bo może to znacznie osłabić materiał z którego zostało wykonane. Włóż najlepiej do piekarnika, ewentualnie jeśli chcesz na gazie to przełóż do garnka, rondla czy na patelnię :)

Janina

Zadanych pytań: 159

22.07.2013 14:06

Przyznam się, że nie mięso ale gołąbki postawiłam na gazie na płytce i mi pękło, tak że już nigdy inaczej tylko w piekarniku;)

emeslive

Zadanych pytań: 288

22.07.2013 14:24

Nie sądzę, żeby jakieś naczynie żaroodporne do użytku domowego wytrzymało na gazie - na 99% pęknie, więc szkoda mięsa.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

22.07.2013 14:24

Bezpośrednio na ogniu nie radzę, kiedyś tak zrobiłem i też mi pękło jak Bernadecie :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak