Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

2milutka

Zadanych pytań: 134

07.08.2013 15:21

Czy można zamrażać pierogi z serem?jak to zrobić poprawnie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.08.2013 15:21

Można , ja wsadzam do plastikowych pojemników zamykanych .

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.08.2013 15:23

u mnie nie jest ciapowaty, bo ja dopiero wkładamy jak ser troszkę stwardnieje i pierogi są całkowicie zimne.Nie wiem jak pozostali.

mysza75

Zadanych pytań: 96

07.08.2013 15:30

Ja układam na tatce, albo woreczki, zależy od miejsca. Muszą być zimne. Wiadomo że mrożone to nie to samo co świeże. Ser biały mroziłam, to pierogi z serem tym bardziej można :-)

Odpowiedzi (24)

2milutka

Zadanych pytań: 134

07.08.2013 15:21

chodzi mi o to czy później po ugotowaniu ser nie będzie taki "ciapowaty"?

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.08.2013 15:24

ja zamrażam również wkładając do woreczków

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.08.2013 15:28

ja takze zamrazam takie pierogi

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

07.08.2013 15:30

ja zamrażam gdy są zimne w woreczkach foliowych

Konczi

Zadanych pytań: 632

07.08.2013 15:33

ja po ugotowaniu osuszam pierożki i mroże na płasko, każdy oddzielnie a kiedy zamrożą się wówczas je przekładam do woreczka :)

lee-aa

Zadanych pytań: 28

07.08.2013 15:34

Gotuję pierogi 'al dente', studzę je i mrożę najpierw na tacy potem przekładam do woreczków. Zamrożone wrzucam na wrzątek, wtedy nie są 'ciapowate':).

ben-ka

Zadanych pytań: 459

07.08.2013 15:36

Wszystko co mrożę staram się mrozić układając jedną warstwę na tacy,czy to pierogi,czy krokiety,cz nawet owoce.Po całkowitym zamrożeniu przekładam do pojemników lub woreczków i wtedy mrożę następną porcję.Tym sposobem mogę wyjmować taką ilość mrozonek jaka mi jest w danej chwili potrzebna,nic sie nie zlepia,kazdy produkt jest oddzielnie.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

07.08.2013 15:39

Wydaje mi się,że wszystko zależy od jakości sera użytego do pierogów.Kiedyś miałam ser półtłusty i po ugotowaniu nadzienie serowe było troszkę wodniste.Dlatego zawsze wolę robić takie pierogi tylko na jeden obiad .

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

07.08.2013 15:39

Mrozić trzeba warstwami, stopniowo, wtedy efekt będzie zadowalający :)

Janina

Zadanych pytań: 159

07.08.2013 16:00

Ja zamrażam pierogi podgotowane, tzn tyle,że wypłyną na wierzch i wyciągam, nie przelewam wodą tylko gorące rozkładam na laterzach bądź tacach. Jak wyschną i porzestygną z wierzchu to przekęcam. Suche wkładam do naczynia i do lodówki, jak sie schłodzą, wtedy pakuję do work ów i do zamrażarki. Przechowują się super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak