Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

09.08.2013 09:38

Czy mozzarella w wersji z pomidorem jako caprese, ajakis inny polecacie przepis?

Najlepsze odpowiedzi (3)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.08.2013 09:41

Caprese jest najlepsza, ale mozzarella sprawdza się również w zapiekankach i pizzy :)

Janina

Zadanych pytań: 159

09.08.2013 09:45

Mozzarella jest wspaniałym składnikiem do sałatek jak również do zapiekania. Bardzo lubię ten rodzaj ser.

Seba

Zadanych pytań: 1313

09.08.2013 10:11

Caprese jak najbardziej polecam

Odpowiedzi (10)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

09.08.2013 09:44

robie miesko w sosie pomidorowym z mozarella i salatke z mozarella, salata, ogorkiem, papryka itp

wedith1

Zadanych pytań: 26

09.08.2013 09:50

Ja uwielbiam mozzarellę lekko stopioną. Polecam wieżyczki z cukinii, pomidora i mozzarelli z nutą bazylii zapiekane w piekarniku - pycha!

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.08.2013 09:52

Tylko i wyłącznie sałatki z mozarellą z oliwkami i poziomkami

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

09.08.2013 10:03

Pieczarki faszerowane z dodatkiem ryżu i warzyw, plasterki mozzarelli na wierzch i zapieczone

Ola1984

Zadanych pytań: 295

09.08.2013 10:04

Mozzarellę używam do wielu dań. Oczywiście tak jak piszesz niezastąpiona jest w caprese, ale idealnie smakować będzie na pizzy, jako dodatek do zup kremów (patrz mój krem z pieczonych warzyw), jako dodatek do roladek drobiowych w towarzystwie suszonych pomidorów i pesto, w sałatce z rukolą, truskawkami i pomidorami, jako dodatek do klasycznej bruschetty, lub nadzienie do grillowanych pieczarek. Możliwości jest całe mnóstwo :)

iwi

Zadanych pytań: 115

09.08.2013 10:16

Caprese jak najbardziej,ale świetna jest też do zapiekanek z cukinią.

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.08.2013 10:33

Ja dodaję do piizzy, sałatek, do nadzienia w piersi z kurczaka

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.08.2013 11:47

też uwielbiam caprese

Mniam

Zadanych pytań: 87

09.08.2013 12:29

Na pizzy jest pyszna!

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

10.08.2013 17:19

Zapieczona na bagietce - byle nie w caprese .Mnie akurat połączenie mozzarelli, pomidorów i bazylii zdecydowanie nie odpowiada ( może dla tego, ze nie lubię bazylii).Najsmaczniejsza jest wg mnie zapieczona.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak