Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

18.07.2013 17:40

Czy mroziliście surową dynię? Chcę zamrozić ją startą i zużyć np do upieczenia ciasta. Mam jej za dużo.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

18.07.2013 17:48

Ja też nigdy nie mroziłam ale dobrze wiedzieć

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.07.2013 18:02

nigdy nie mroziłam dyni

Katarina

Zadanych pytań: 21

18.07.2013 17:42

Mroziłam w tamtym roku dobrze się przechowuje, kroiłam w kostki i dawałam do woreczków

Odpowiedzi (21)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

18.07.2013 17:42

dyni jeszcze nie mroziłam, ale cukinie to mroziłam

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.07.2013 17:42

ja mrozilam, nic sie z nia nie stalo po odmrozeniu, wykorzystalam ja do ciasta i na zupe

ZEWA

Zadanych pytań: 190

18.07.2013 17:44

Ja też mrożę cukinię i wydaje mi się, że dynię też można.

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.07.2013 17:45

startej nigdy nie mroziłam tylko krojoną nawet mam jeszcze woreczek na zupę dyniową ale myslę ze jezeli mozna krojoną mrozić to startą też ale moze być ze po rozmrozeniu trzeba będzie ją dać na sito aby odciekła woda

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

18.07.2013 17:46

Można zamrozić miąższ dyni, całą w kawałkach lub w formie przecieru. Trzeba tylko luźno pakować do torebek do mrożenia, ponieważ zamrożą się w jeden blok, co później utrudni oddzielenie pojedynczych porcji.

adelajda

Zadanych pytań: 234

18.07.2013 17:47

dobrze wiedzieć że można mrozić

idealme

Zadanych pytań: 62

18.07.2013 18:05

ciekawa sprawa, nie mroziłam dyni nigdy, nie wiem czy nie straci na jakości.

sasanka

Zadanych pytań: 22

18.07.2013 18:13

Ja nie mroziłam ale jesli już bym miała to bym ją starła przed mrożeniem bo po rozmrożeniu całego kawałka może się już nie nadawać do ścierania

Karolina92

Zadanych pytań: 28

18.07.2013 18:23

ja proponuje zamarynowac kawałki dyni i wtedy są idealne do ciasta, smakują jak brzoskwinie :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.07.2013 18:31

Można pokroić w kostkę i spokojnie zamrozić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak