Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

27.05.2013 13:19

Czy nadmiar żółtego twardego sera można zamrozić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.05.2013 22:45

Jakoś nigdy nie miałam problemu z nadmiarem sera,zawsze zjadamy do ostatniego kęsa lub plasterka:)

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.05.2013 13:34

nigdy sera jeszcze nie mroziłam myslę ze sera nie powinno się mrozić

misia53

Zadanych pytań: 339

27.05.2013 18:19

ja czasem też zamrażam ,ale czytałam ,że nie powinno się sera żółtego zamrażać

Odpowiedzi (28)

marcia7

Zadanych pytań: 166

27.05.2013 13:34

ja trę i zamrażam

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

27.05.2013 13:52

można jak miałam za dużo to mroziłam i tarty i w kawałku ale ten zamrożony w kawałku potem pod czas krojenia nieraz się kruszył a nieraz nie wiem od czego to zależało ale chyba od gatunku sera

Janina

Zadanych pytań: 159

27.05.2013 13:55

Ja mrożę w całości, w plastrach jak również starty. Wykorzystuję później do pizzy, zapiekanek, itp.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

27.05.2013 13:55

ja zamrażam, zwykle starty, potem wykorzystuję do pizzy.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

27.05.2013 14:03

Dziekuję,przyjmuję Wasze sugestie do wykorzystania:)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

27.05.2013 14:04

ja kiedyś mroziłam i po rozmrożeniu strasznie sie kruszył, nie wiem czy to wina rodzaju sera czy co, ale już tego nie robię.. Ale jakbym musiała, to starłabym go na grubych oczkach na pizzę, czy posypać zapiekanki, po rozmrożeniu

pestka

Zadanych pytań: 424

27.05.2013 14:19

staram się tyle kupić aby nie zostawało , rzeczywiście póżniej jest problem- ale jak zostanie robię zapiekanki

Róża1

Zadanych pytań: 7

27.05.2013 14:23

ja też specjalnie nie zamrażam, ale jak mi zostało tartego i nie miałam pomysłu co z nim zrobić to zamroziłam:-)

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

27.05.2013 14:44

ja zamrażam i nic mu nie jest

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

27.05.2013 16:07

mrożę jak mi zostają końcówki i wiem, że nie zużyję - potem jest kruchy więc do krojenia w plastry nie bardzo się nadaje, ale do starcia jak najbardziej więc taki mrożony wykorzystuję po pizzy i zapiekanek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak