Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

zdeba

Zadanych pytań: 146

13.07.2015 18:50

Czy pasteryzujecie jabłka z rozmarynem w słoikach ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

14.07.2015 09:04

nie dodaję rozmarynu do jabłek, same pasteryzuję

Róża1

Zadanych pytań: 7

14.07.2015 11:10

też jeszcze nie marynowałam jabłek z rozmarynem , bardzo ciekawy pomysł !

Franciszek

Zadanych pytań: 4

14.07.2015 13:22

Tak ale bez rozmarynu

Odpowiedzi (39)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

13.07.2015 18:55

nie dodawałam nigdy rozmarynu do jabłek

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.07.2015 18:55

Tak, pasteryzuję , jak mam duże słoiki to pasteryzuję pół godzinki jak mam mniejsze to do 15 minut

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

13.07.2015 18:57

z rozmarynem jeszcze nie robiłam,ale dla pewności lepiej pasteryzować :)

Janina

Zadanych pytań: 159

13.07.2015 19:27

Nie dodawałam nigdy rozmarynu do jabłek;)

pestka

Zadanych pytań: 424

13.07.2015 19:28

tak, pasteryzuję - ale rozmarynu jeszcze nie dodawałam

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

13.07.2015 19:35

Ja też nigdy nie robiłam jabłek z rozmarynem.

halina17

Zadanych pytań: 271

13.07.2015 19:38

Z rozmarynem jabłek nie robiłam , same jabłka pasteryzuję ok 15 minut.

dom-agi

Zadanych pytań: 2

13.07.2015 19:50

Gdy mają dłużej postać to pasteryzuję, gdy planuję szybko zużyć to wlewam gorący do wyparzonego gorącego słoika, zakręcam i stawiam na ściereczce na zakrętce i owijam ściereczką. Wtedy również się "zamykają"

berys18

Zadanych pytań: 1434

13.07.2015 19:51

pasteryzuję jabłka, ale nie z rozmarynem,

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.07.2015 19:53

nie robiłam jeszcze z rozmarynem a jeśli robię marmoladę z jabłek to nie pasteryzuję zakręcam na gorąco i odstawiam do góry dnem po wystygnięciu wynoszę w chłodne miejsce , a jeśli kompot to pasteryzuję od zagotowania się widy 10 min.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak