Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

29.09.2013 00:40

Czy przesmażone grzyby można zawekować na zimę? Robił ktoś tak?

Odpowiedzi (20)

Beatris

Zadanych pytań: 43

29.09.2013 10:32

Oczywiście, że można. Nie dodawaj tylko do nich cebuli, dopraw je solą i pieprzem (podsmażoną cebulkę dodasz po otworzeniu słoiczka). Mysiunia, do smażonych grzybków w słoiczkach nie dodaje się octu, ani żadnej innej zalewy. Usmażone grzyby wkładasz do słoików, wycierasz brzegi słoika do sucha,zakręcasz i pasteryzujesz.

Janina

Zadanych pytań: 159

29.09.2013 10:35

Ja tak właśnie robię jak pisze @Beatris;)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

29.09.2013 10:37

nie robiłam tak

Motorek

Zadanych pytań: 1446

29.09.2013 10:54

ja tak nie robię

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

29.09.2013 11:12

obgotowane chwilę wylewam na sito, potem je smażę na smalcu z pieprzem, bez soli - aby wody nie puściły za dużo i do słoików, pasteryzuję z 10 minut..potem mam do farszu, sosu, bigosu

kuklik

Zadanych pytań: 604

29.09.2013 11:25

nawet nie wiedziałam że tak można

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.09.2013 13:24

nigdy tak nie robilam

pestka

Zadanych pytań: 424

29.09.2013 13:40

nigdy tak nie robiłam

Ania321

Zadanych pytań: 179

29.09.2013 14:22

ja też tak nie robiłam

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.09.2013 16:30

Nigdy takich grzybów przesmażonych nie dawałam do słoików i nie wiem co poradzić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak