Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pati100015

Zadanych pytań: 10

05.10.2013 21:52

Czy robicie buraki tarte do słoika bez octu, jeśli tak to poproszę o przepis?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

06.10.2013 07:14

ja również zakwaszam takie buraczki,ale wystarczy nie dodać tylko octu.Każdy przepis można po swojemu zmodyfikować:)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

06.10.2013 10:06

robię z octem

Beata73

Zadanych pytań: 1093

06.10.2013 10:13

robię tylko z octem

Odpowiedzi (21)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

05.10.2013 22:02

ja mam z octem i papryczką, ale są naprawdę smaczne http://www.doradcasmaku.pl/przepis/176846/buraczki-z-papryka.html

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

05.10.2013 22:21

ocet można zastąpić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym :)

irekruminski

Zadanych pytań: 0

05.10.2013 22:28

Zawsze robię z octem

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.10.2013 22:44

Ja zawsze robię z octem ale ocet można zastąpić sokiem z cytryny

6zer

Zadanych pytań: 21

05.10.2013 22:46

zawsze robię z octem

msmors

Zadanych pytań: 91

05.10.2013 22:48

ja zawsze robię z octem

Janina

Zadanych pytań: 159

05.10.2013 22:51

Nie robiłam takich bez octu ;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.10.2013 23:00

Ja robię, podobnie jak moja Mama - ugotowane w skórkach buraki obieram i ucieram na największych oczkach tarki - w dużej misce mieszam je w niewielką ilością cukru, soli oraz odrobinką kwasku cytrynowego - pakuję do słoików i pasteryzuję 25-40 minut, w zależności od wielkości słoików. Buraczki są naturalne w smaku - nadają się do zup, surówek i sałatek. Zimą dodaję tylko posiekaną cebulę, utarte jabłko, trochę pieprzu i oleju - suróweczka gotowa :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.10.2013 23:01

a po co te cholerne minusy? znów się komuś nudzi?

Róża1

Zadanych pytań: 7

05.10.2013 23:21

robię z octem i papryką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak