Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.01.2014 17:21

Czy ryż po ugotowaniu płuczecie pod kranem?

Odpowiedzi (44)

Iwa27

Zadanych pytań: 3

09.01.2014 19:40

ja nie płucze

Janina

Zadanych pytań: 159

09.01.2014 20:47

Nigdy ryżu nie płuczę po ugotowaniu;)

pacpaw

Zadanych pytań: 266

09.01.2014 20:54

ryż płuczę przed ugotowanie jeśli chce mieć na sypko. Wypłukuje skrobię. Jeśli chcę mieć bardziej kleisty to nie płuczę.

Ela15

Zadanych pytań: 1414

09.01.2014 21:04

nigdy nie płuczę

patryska76

Zadanych pytań: 24

09.01.2014 21:13

Ryż płuczę przed ugotowaniem ;-) Po ugotowaniu już nie ;-)

as28

Zadanych pytań: 294

09.01.2014 21:18

nigdy tak nie robiłam

norweska20

Zadanych pytań: 400

09.01.2014 21:28

ja nie płuczę

teresa18

Zadanych pytań: 502

09.01.2014 21:41

Nie wiem po co go plukac

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

09.01.2014 22:29

nie robię tego po ugotowaniu

treonina

Zadanych pytań: 1213

09.01.2014 23:01

Tak, przelewam lekko wodą żeby spłukać resztki słonej wody czy też piany. Dodatkowo nie lubię rozgotowanego ani zbyt miękkieg ryżu, a przelanie chłodną wodą (ale nie zimną) powoduje że pozostaje twardy nawet kiedy nie je się go od razu - gotuję zawsze ryż sypki, a nie ten w woreczkach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak