Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kotydoroboty

Zadanych pytań: 12

09.02.2014 12:01

Czy są jakieś sposoby na "odświeżenie" wysuszonego ciasta drożdżowego?

Odpowiedzi (16)

Malinka

Zadanych pytań: 302

09.02.2014 13:34

Ja na chwilkę wrzucam do mikrofalówki. Ciasto smakuje jak ledwo co upieczone:)

Monika58

Zadanych pytań: 299

09.02.2014 14:10

odparowałabym w durszlaku postawionym na garnku z gotująca się wodą

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

09.02.2014 14:19

W takim wypadku też korzystam z mikrofalówki.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.02.2014 14:34

Pozostaje mikrofalówka, u mnie wszystko znika zawsze.

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.02.2014 14:50

Ja w piekarniku oświeżam pieczywo drożdżowe, ale wcześniej smaruję je wodą. Natomiast słodkie drożdżowe wypieki (ciasto i bułeczki) zawsze skrapiam wodą i wkładam do mikrofalówki - świeższe bez opakowania, a bardzo suche wkładam najpierw do foliowego rękawa, bo lepiej chłonie wilgoć.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

09.02.2014 19:04

Ja takie ciasto kroję w plasterki i układam w blaszce. Posypuję rodzynkami i polewam jajkiem roztrzepanym z odrobiną mleka i cukru. Zapiekam w piekarniku na rumiano.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak