Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

19.05.2014 14:45

Czy słyszałyście o takich przyprawach jak czubryca zielona i czubryca czerwona?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ola1young

Zadanych pytań: 7

19.05.2014 14:58

chętnie kupimy i wypróbujemy ta przyprawę

Wacław

Zadanych pytań: 1269

19.05.2014 14:47

słyszeć to słyszałem ale nie używałem

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

19.05.2014 14:53

Ostatnio będąc na zakupach kupiłam te własnie przyprawy na stoisku. Wcześniej nie słyszałam o nich. Wypróbowałam i są fenomenalne, polecam wszystkim.

Odpowiedzi (42)

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.05.2014 15:04

słyszeć słyszałam ale osobiście nigdy nie używałam;)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

19.05.2014 15:05

ja nie słyszałam ani nie używałam, do czego się ją dodaję?

Habibi

Zadanych pytań: 690

19.05.2014 15:46

Oczywiście, że znam te przyprawy :) To jedne z najbardziej znanych mieszanek zioł. kuchni bałkańskiej :) Kiedy byłam dzieckiem, moja mama używała ich sporo do przyprawiania mięska, duszonych jarzyn w potrawach podobnych do leczo oraz używała, jako smaczku do białego sera w różnych pastach.

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

19.05.2014 15:47

Czubryca czerwona skład: •rozmaryn, •papryka słodka, •papryka chili, •pieprz czarny, •cząber, •papryka ostra, •czosnek granulowany, •kozieradka, •sól, kukurydza Czubryca zielona skład: •cząber, •koper, •tymianek, •czosnek, •cebula, •bazylia, •natka pietruszka, •sól Czubryca to najpopularniejsza przyprawa kuchni bułgarskiej, służy do przyprawiania potraw z soczewicy, dań z mięsem , zup, jajecznicy, dań z pomidorami, surówek, sałatek, twarogu, jaj w majonezie, leczo, pikantnych gulaszów, bigosu, frytek, spaghetti, pizzy, czy dań z roślin strączkowych. Czubryca czerwona zaostrza potrawy oraz sprawia, że przygotowane dania zyskują niespotykany i oryginalny smak.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

19.05.2014 16:38

Używam obydwu bardzo mi smakują. Ale gdybym miała wybierać to padłoby na czerwoną.

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.05.2014 16:56

słyszałam i używam ich do lutenici jak ją robię i nie tylko.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

19.05.2014 16:56

Nie ożywałam jeszcze takiej przyprawy ale na pewno wypróbuję

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

19.05.2014 17:10

Czerwoną znam i używam ale z zieloną się nie spotkałam

pestka

Zadanych pytań: 424

19.05.2014 17:14

znam te przyprawy,po raz pierwszy przywiozłam sobie takie przyprawy z Bułgarii

Ankha

Zadanych pytań: 112

19.05.2014 17:59

A ja nigdzie nie mogłam kupić czubrycy, aż w końcu je znalazłam na jakimś jarmarku regionalnym. Troszkę się zawiodłam na ich smaku, zielona wcale mi nie posmakowała, czerwonej resztki leżą i czekają na lepsze czasy :) Na początku owszem- czerwona smakowała i znajdowała zastosowanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak