Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

25.09.2013 14:14

Czy sodę można zastąpić proszkiem do pieczenia (lub odwrotnie), i w jakich proporcjach???

Odpowiedzi (15)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.09.2013 15:53

można zastąpić, ale ja tak nie robię

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

25.09.2013 17:31

Tak, można go zastąpić, ale jak masz dany składnik do danej potrawy, to lepiej tak dać.

joanna30

Zadanych pytań: 50

25.09.2013 18:20

Pewnie, ze mozna zastapić.

misia53

Zadanych pytań: 339

26.09.2013 00:27

Na sodzie raczej robimy ciasta ciemne ,ciężkie z małymi wyjątkami . do delikatnych ciast soda się nie nadaje , ma ona specyficzny zapach i lekko zmienia smak, niektórzy w ogóle ciast na sodzie nie jadają... mam taki przykład w domu.

Karmel-itka

Zadanych pytań: 1

26.09.2013 12:58

daję sodę do ciast, gdzie jest kakao. i maślanka bądź kefir cz śmietana - nabiał wchodzi w reakcję z sodą i niweluje jej posmak. Często też do ciast z sodą, choć nie ma w przepisie, dodaję śmietanę. i na prawdę, to działa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak