Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bojur

Zadanych pytań: 11

11.09.2013 10:25

Czy stosujecie w kuchni sól węglową? Do jakich potraw?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

11.09.2013 17:44

Ja czytałam pytanie o sól cytrynową,ale o węglowej też nie słyszałam:)

misia53

Zadanych pytań: 339

11.09.2013 13:11

niedawno było już takie pytanie , zdobyłam troszkę wiedzy na ten temat ale nie znalazłam nigdzie zródła gdzie moglabym kupic taką sól

berys18

Zadanych pytań: 1434

11.09.2013 10:37

sól węglowa to in. sól wulkaniczna. Jest czarna i ma posmak siarki

Odpowiedzi (20)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.09.2013 10:27

nigdy jeszcze takiej soli nie stosowałam

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

11.09.2013 10:27

nie stosuję i nigdy nawet nie jadłam potraw z dodatkiem tej soli. Czy ona zmienia jakoś smak dania, czy chodzi jedynie o specjalne właściwości tej soli?

Beatris

Zadanych pytań: 43

11.09.2013 10:28

Nie używałam tej soli.

Mati13

Zadanych pytań: 1524

11.09.2013 10:29

nigdy nie dodawałem tej soli do potraw

bietka

Zadanych pytań: 563

11.09.2013 10:30

pierwszy raz słysze o takiej soli

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.09.2013 10:31

ja słyszałam o tej soli, ale prawie jej nie używam

pestka

Zadanych pytań: 424

11.09.2013 10:32

nie używam tej soli, w sklepach chyba jej nie ma , słyszałam ze można ją kupić tylko poprzez internet

msmors

Zadanych pytań: 91

11.09.2013 10:32

ja nawet nie słyszałam o takiej soli

bojur

Zadanych pytań: 11

11.09.2013 10:34

Sól wulkaniczna różni się od tradycyjnie stosowanej soli kolorem oraz właściwościami smakowymi, które nadają potrawie charakteru. Jest także bogata w minerały takie jak: wapń, potas, jod czy żelazo.Jest koloru czarnego i nadaje potrawie posmaku lekkiego dymu i urozmaica kolorystycznie potrawę . Polecam

mufinka79

Zadanych pytań: 303

11.09.2013 10:36

Nigdy nie słyszałam o soli węglowej :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak