Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

20.09.2013 17:58

Czy taki tradycyjny sernik można zrobić na serku homogenizowanym, bo tu u mnie twarogu nie ma niestety, a taki robiony z mleka prosto od krowy troszkę mi nie smakuje

Odpowiedzi (26)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

20.09.2013 21:03

ja piekłam z Philadelphi serka i można upiec,trzeba tylko wziac pod uwagę,że te serki więcej wody mają, więc czy budyniu czy mąki ziemniaczanej trzeba dodać łyżkę więcej niż w tradycyjnym przepisie,mniej płynnego masła, ogólnie musisz troszkę na wyczucie robić taki sernik, nie wiem jak to wytłumaczyć słowami,ale w zależności od konsystencji,mazistości serków regulować inne składniki jak ilość jaj,maki,masła!

Marta1986

Zadanych pytań: 859

20.09.2013 21:36

z serków homogenizowanych nie robiłam

Róża1

Zadanych pytań: 7

20.09.2013 21:55

nigdy nie robiłam z serków homogenizowanych sernika

Janina

Zadanych pytań: 159

20.09.2013 22:16

Z serków homogenizowanych robiłam tylko na zimno, nie piekłam nigdy;)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

21.09.2013 11:12

Na zimno na pewno ale piec to nie wiem :)

Renata22

Zadanych pytań: 672

21.09.2013 12:23

Tak, można, kiedyś też byłam zmuszona zadowolić się jedynie homogenizowanymi i sernik był bardzo smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak