Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

10.02.2017 18:37

Czy takie mleko zageszczone ktore ma powiedzmy 10 proc tluszczu, ale jest nieslodzone, tez sie ubije, tak jak to slodzone? No nie ma u mnie w sklepach mleka slodzonego, za to nieslodzone od koloru do wyboru.. A ja chcialam robic taka fajne ciasto i do przelozenia potrzeba wlasnie ubite to mleko i kremowka

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

23.02.2017 22:23

Powinno się ubić, ale będzie rzadsze.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

11.02.2017 20:24

Nigdy nie ubijałam takiego mleka skondensowanego, tylko gotowałam w puszce, ale to długo trwa....

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

23.02.2017 17:43

Ja ubijam takie mleczko ale z tężejącą galaretką rozpuszczoną w szklance wody ( na szklankę mleczka).

Odpowiedzi (19)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

10.02.2017 19:04

Ubija się, tylko nie jest takie bardzo sztywne. Czasem na pianki z galaretką je ubijam, ale lekko słodzę. No i powinno być zimne, prosto z lodówki.

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

10.02.2017 19:52

Dobrze schłodzone ubije się...tylko może trochę dłużej..też robię pianki.. dodaję do mleka galaretki rozpuszczone w malej ilości wody..

Justyna Jussstiii

Zadanych pytań: 930

10.02.2017 20:19

mnie sie kiedys nie udało :( chyba nie miałam cierpliwości

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

10.02.2017 21:10

Dobrze schłodzone ubije się ale konsystencja jest luźniejsza od tego z cukrem

Renata9

Zadanych pytań: 329

10.02.2017 21:45

Na pewno nie będzie tak dobre, jak to z wyższą zawartością tłuszczu.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

11.02.2017 00:04

nie ubijalam nieslodzonego zawsze słodzone

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

11.02.2017 00:34

jak jest zimne to się ubije tylko dłużej

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

11.02.2017 00:43

Muszę sprawdzić...

Franciszek

Zadanych pytań: 4

11.02.2017 01:00

nie robiłem z takiego mleka

ilka01

Zadanych pytań: 6

11.02.2017 08:16

trzeba schłodzić i ubije się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak