Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

14.11.2016 14:42

Czy to prawda, że "wczorajsze" pieczywo jest mniej kaloryczne niż świeże?

Odpowiedzi (28)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

22.11.2016 10:26

ponoć tak nie wiem dlaczego

♥Cσcσиυт♥мιℓк♥

Zadanych pytań: 0

28.11.2016 19:11

To nie jest prawdą.

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

23.12.2016 20:07

pierwszy raz słyszę taką opinie. Jedno jest pewne, świeże jest lepsze i więcej go zjemy.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

26.12.2016 12:16

nie mam pojęcia - nigdy nie zastanawiałam się nad tym :)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

26.12.2016 12:16

nie mam pojęcia - nigdy nie zastanawiałam się nad tym :)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

04.01.2017 16:05

podobno jest zdrowsze

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

11.01.2017 18:14

hahaha,dobre.pierwszy raz takie coś słyszę,w sumie trochę szkoda że nie jest to prawdą bo ja zawsze jem pieczywo "z wczoraj" a nawet i starsze.....może wtedy moja pupa była by węższa gdyby tak było :D

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

11.01.2017 18:17

hostessa neta...jego kaloryczność nie wzrasta przez utratę wody,a jedynie spada jego masa przez co kalorie się "zagęszczają"pisząc prościej powiedzmy że 100 gram danego pieczywa ma 220 kcal(dajmy na to bułka).na drugi dzień to samo pieczywo(czyli nasza bułka) będzie ważyło 90 gram(przez utratę wody) ale wciąż będzie miało 220 kcal....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak