Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Asik32

Zadanych pytań: 2

06.02.2015 10:42

Czy używacie oleju kokosowego, jak tak do to czego?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

06.02.2015 11:18

bardzo lubię kuchnie azjatycką, smażę na tym oleju każde mięso używane do potraw azjatyckich, dodaję też ten olej do naleśników kokosowych

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

06.02.2015 11:39

nie używałam jeszcze tego oleju

Janina

Zadanych pytań: 159

06.02.2015 15:53

Nie miałam jeszcze takiego oleju, miałam arachidowy

Odpowiedzi (30)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.02.2015 10:48

Używałam go do smażenia naleśników, dodawałam do ciasta, natłuszczałam blaszki. Można na nim smażyć mięso ale mi posmak kokosu nie odpowiadał. Przesmażałam na nim też jabłka do szarlotki.

berys18

Zadanych pytań: 1434

06.02.2015 11:09

dodaje do sosów sałatkowych

Milka100

Zadanych pytań: 76

06.02.2015 11:19

daję do sosów, naleśników i placków z jabłkami, do ciasta i do pieczenia chleba:)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.02.2015 11:21

używam do smażenia naleśników

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

06.02.2015 11:41

bardzo rzadko używam a jesli juz to do sałatek

dodi

Zadanych pytań: 256

06.02.2015 11:41

czytałam ze ma szerokie zastosowanie np. Zwiększa energię i wytrzymałość, idealny dla sportowców - wystarczy 1 łyżeczka zdrowego tłuszczu zamiast napoju energetycznego. Ciekawy dodatek do herbat i kawy - tu polecam tylko organiczny (pachnący) olej. Idealny składnik każdego szejka z owoców i wody. Wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn - także tych z pokarmów. Idealny do surowych ciast, słodyczy - jako składnik 'masy' po schłodzeniu utrwali jej kształt i nada trwalszą formę, tak jak w tym lub w tym przepisie. Stosowany jako zamiennik masła, oleju. Na jego bazie można przygotować wegański "smalec". Zamiennik oleju słonecznikowego do przygotowania majonezu. Nadaje się do gotowania, pieczenia, smażenia, duszenia i grillowania nawet tradycyjnych potraw. 1-2 łyżeczki tłuszczu przed posiłkiem zmniejszą apetyt (tłuszcz wspomaga produkcję hormonu odpowiedzialnego za ruch pokarmu przez przewód pokarmowy).

norweska20

Zadanych pytań: 400

06.02.2015 11:59

jeszcze nie używałam :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

06.02.2015 12:29

Uzywam tylko do saąłtek

Asik32

Zadanych pytań: 2

06.02.2015 12:33

na razie używam go tylko do smarowania kanapek zamiast masła, po przeczytaniu tylu komentarzy zacznę stosować do innych rzeczy :) jest bardzo zdrowy więc chciałabym stosować go w szerszej skali.

Asik32

Zadanych pytań: 2

06.02.2015 12:38

na razie używam go tylko do smarowania kanapek zamiast masła, po przeczytaniu tylu komentarzy zacznę stosować do innych rzeczy :) jest bardzo zdrowy więc chciałabym stosować go w szerszej skali.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak