Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

29.03.2014 09:08

Czy wiecie, że do sprawnego oddzielenia żółtka od białka świetnie się sprawdzi mała plastikowa butelka np. po napoju ? Wystarczy wybić jajko do miseczki, ścisnąć butelkę nad żółtkiem uwolnić ścisk. Żółtko wskoczy do butelki a potem aby je wycisnąć ponownie naciskamy butelkę i żółtko wyskakuje. Podpatrzyłam tę metodę w telewizji, sprawdziłam i działa.

Odpowiedzi (28)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

29.03.2014 20:44

świetna rada - muszę wypróbować

Janina

Zadanych pytań: 159

29.03.2014 22:07

Ciekawa rada, nie znałam takiego sposobu;)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

30.03.2014 08:37

fajny sposób, ja jednak zostanę przy swojej metodzie :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

30.03.2014 11:00

Na pewno wypróbuję :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

30.03.2014 11:03

nie wiedziałam o takiej metodzie. ale wolę jednak zwyczajnie, za pomocą skorupek ;)

Laila2786

Zadanych pytań: 74

30.03.2014 11:13

wiedziałam ale nie korzystam z tej metody:)

krokus

Zadanych pytań: 145

30.03.2014 11:58

Próbowałam i faktycznie działa ;)

Magula

Zadanych pytań: 556

31.03.2014 13:35

heh świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak