Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

16.12.2015 07:58

Czy wigilijne potrawy przygotowujecie w wigilię czy może wcześniej ???

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

18.12.2015 10:16

w wigilię robię sos, karpia smażę, i makiełki resztę wcześniej przygotowuję

ada.la

Zadanych pytań: 39

16.12.2015 12:59

u nas wszystko się robi w wigilię

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.12.2015 12:55

Uszka, pierogi zawsze szybciej i mrożę. Ciasta dzień przed i resztę potraw już w wigilię :)

Odpowiedzi (65)

Konczi

Zadanych pytań: 632

16.12.2015 07:59

Ja wcześniej przygotowuję uszka pierogi kapustę i wszystko sobie mrożę

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.12.2015 08:04

U nas ciasta, sałatki śledziowe, ryby w galarecie i occie i kapustę robimy wcześniej a resztę w wigilię: w kuchni pojawia się sześć kobiet i przy pracy jest okazja na pogaduchy:)- a może odwrotnie: przy pogaduchach jest czas na pracę:)))

Janina

Zadanych pytań: 159

16.12.2015 08:32

Przygotowuję wcześniej np. farsze mam gotowe a resztę wszystko robię na świeżo ;))

bietka

Zadanych pytań: 563

16.12.2015 08:36

wcześniej robię tylko uszka do barszczu, a cała reszta dopiero na wigilie :)

marenka

Zadanych pytań: 179

16.12.2015 08:42

ja wszystko szykuję w wigilię

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.12.2015 08:42

Galareta z karpia dzień wcześniej, podobnie barszczyk, kutia i farsze do uszek i pierogów. Kapusta z grzybami nawet 2-3 dni wcześniej (nabiera z czasem smaku i aromatu, jak bigos), karpie do smażenia pokrojone w dzwonka leżą w przyprawach 3 dni przed Wigilią. Pierogi i uszka lepimy w Wigilię. Ciasta różnie - zależy od rodzaju - pierniki mogą spokojnie poleżeć, zwłaszcza z dojrzewającego ciasta - upieczone z dnia a dzień są delikatniejsze i smaczniejsze - podobnie keks i drobne pierniczki.Kompot zrobiłam już kilka dni temu do słoików. Zapasteryzowany czeka na święta i naciąga smakiem.

Ela15

Zadanych pytań: 1414

16.12.2015 08:56

wszystko w wigilię

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

16.12.2015 08:58

wszystko robię w wigilię

Malinka

Zadanych pytań: 302

16.12.2015 08:59

Część w Wigilię, a część dzień wcześniej, bo najnormalniej w świecie nie zdążyłabym w jeden dzień wszystkiego przygotować, by o ludzkiej porze zasiąść do kolacji :)

Gracer

Zadanych pytań: 124

16.12.2015 09:06

część potraw przygotowuję dzień przed wigilią np barszcz i farsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak