Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

13.08.2013 21:52

Czy Wy też tak macie, że nie wszystkie ciasta "udają" się w piekarniku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

14.08.2013 07:51

wydaje mi się, że powodem nieudanego ciasta niekoniecznie musi być piekarnik! u mnie np. biszkopty wyrastają cudnie i nigdy mi żaden nie opadł! raz zdarzyła mi się wpadka, kiedy chciałam wypróbować przepis z gazety, na biszkopt ubijany z całych jajek (bez bicia piany) - skusiło mnie to... i pożałowałam! chyba jajka były niezbyt świeże, bo nie mogłam ubić puszystej masy... kiedyś piekłam jakieś ciasto będąc na weekend u koleżanki, bo nasze dzieci wieczorem zapragnęły ciasta z owocami ;) koleżanka nie ma piekarnika, tylko prodiż - niestety, ciasto nie wyszło, pomimo przepisu wiele lat "próbowanego" w naszym domu :/

6zer

Zadanych pytań: 21

13.08.2013 21:53

ja mam problem jedynie z biszkoptem :( zawsze mi opada, chyba ze macie złoty środek by nie opadł

Janina

Zadanych pytań: 159

13.08.2013 21:56

Raczej nie mam problemu z ciastami, wszystko mi wychodzi w miarę dobrze;)

Odpowiedzi (24)

Mniam

Zadanych pytań: 87

13.08.2013 21:58

Już podchodziłam 2 razy do jednego ciasta i niestety, ale myślę, że to była wina owoców.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.08.2013 21:59

Jak piekę nowe ciasto w swoim piekarniku to muszę wyczuć piekarnik i częściej doglądać

berys18

Zadanych pytań: 1434

13.08.2013 22:01

o jej, pewnie że nie zawsze sie uda

Dorota37

Zadanych pytań: 468

13.08.2013 22:02

no pewnie że czasami coś się nie uda :-)

Mniam

Zadanych pytań: 87

13.08.2013 22:02

@6zer biszkoptami to się "rzuca" http://www.doradcasmaku.pl/przepis/285783/delikatny-biszkopt-cytrynowy.html

mysza75

Zadanych pytań: 96

13.08.2013 22:05

Czasami tka jest że robię to samo ciasto 20 raz i nie uda się :-)

Cranberry

Zadanych pytań: 34

13.08.2013 22:07

Popieram Bernadetę - trzeba "wyczuć" piekarnik z zależności od rodzaju ciasta :)

juuusta

Zadanych pytań: 29

13.08.2013 22:16

różnie bywa

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

13.08.2013 22:22

Moje ciacha nie mają wyjścia muszą się udać (i tak zostaną zjedzone) ,chyba że przegapiłabym czas pieczenia,ale nie mam z tym problemu:)

jussta

Zadanych pytań: 36

13.08.2013 22:22

na szczęście rzadko się nie udają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak