Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kasiaw

Zadanych pytań: 470

14.01.2014 12:08

Czy zagęszczacie zupy śmietaną? np. kalafiorową, ogórkową itp

Odpowiedzi (52)

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

14.01.2014 12:14

czasem tak, raczej jogurt

Barbara13

Zadanych pytań: 21

14.01.2014 12:15

zagęszczam śmietaną

olla85

Zadanych pytań: 24

14.01.2014 12:16

Ja zawsze zagęszczam mąką i kwaśna śmietaną. Oczywiście w "zdrowych" proporcjach, nie przesadzam ani z jednym ani z drugim. Jeśli ktoś tak jak ja zagęszcza mąką to polecam to tego celu mąkę krupczatkę - zero grudek, zero klusek w zupie :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

14.01.2014 12:17

ogórkową zagęszczam zawsze śmietaną

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

14.01.2014 12:18

nie nazwałabym tego zagęszczaniem, a jedynie zabielaniem :) wlewam odrobinę śmietanki bezpośrednio na talerzu

Alex_M

Zadanych pytań: 119

14.01.2014 12:19

dodaję troszkę śmietany 30%

migotka28

Zadanych pytań: 20

14.01.2014 12:21

różnie nieraz zagęszczam śmietanką 30 % słodką,nieraz kwaśną 18 % lub jogurtem i mąką a nieraz wogóle nie zagęszczam wszystko zależy od zupki,najszęściej jednak używam śmietany 18 i mąki np. do ogórkowej, fasolowej, pomidorowej

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

14.01.2014 12:21

Czasami tak, ale nie zawsze

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.01.2014 12:30

nie zagęszczam, bo nie lubię

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

14.01.2014 12:33

nie zagęszczam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak