Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

10.08.2013 23:34

Czy zauważyliście, że w programach kulinarnych nie myje się mięs czy ryb zapakowanych próżniowo lub zawinięte w folię na tackach ? Dziś w jednym z programów Pan robiąc dwie potrawy nie umył ani fileta z kurczaka ani skrzydełek tylko od razu hyc do gara i na deskę rozbijając filety tłuczkiem. Przecież nawet takie mięso należy myć.

Odpowiedzi (19)

borgia

Zadanych pytań: 89

11.08.2013 08:47

W piątek dokładnie rozmawiałam z przyjaciółką pracującą we Włoszech - na ten temat. Tam nagminne jest nie mycie mięsa zapakowanego próżniowe. Podobno nie ma takiej potrzeby. Reni sama kiedyś widziała przez zaszkloną jedynie ściankę rozbiór tuszy (wiszącej) w markecie. Patrzyła jak zahipnotyzowana. To co rzeźnik odciął od razu idzie na tacę i pod folię, po czym na półki. Bezpośrednio każdy kawałek mięsa bez styku z innymi kawałkami, gatunkami mięsa czy przedmiotami. Ja zawsze myłam, ale i Reni stwierdza, że u nas nie wie jak to wygląda, więc też myje.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

11.08.2013 09:13

też słyszałam że nie ma potrzeby mycia mięsa zapakowanego próżniowo, choć ja osobiście i tak myje, a co do telewizjii to myślę,że tam każda minuta jest na wagę złota, więc takim szczegółem jak mycie nie zawracają sobie głowy;

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

11.08.2013 09:21

ja zawsze myję mięso

Janina

Zadanych pytań: 159

11.08.2013 10:22

Nie wyobrażam sobie nie wymyć mięsa i dokładnie wyczyścić ;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

11.08.2013 10:40

nie zwróciłam uwagi

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

11.08.2013 10:44

Ja zawsze myję... nawet jeśli nie trzeba, to i tak mam taki odruch:)

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.08.2013 11:00

mycie mięsa to dla mnie taki sam nawyk, jak mycie rąk :) wiadomo, że na powierzchni, w zetknięciu z powietrzem zaczynają zachodzić procesy rozkładu, a dla drobnoustrojów to wręcz raj do rozwoju i namnażania...

Ewelina56

Zadanych pytań: 13

11.08.2013 13:03

Programy kulinarne są zmontowane, myją mięcho i wycinają ten wątek.

jozefinach

Zadanych pytań: 68

11.08.2013 13:17

Pewnie myją przed programem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak