Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

msmors

Zadanych pytań: 91

09.10.2013 11:50

Czy zbieracie grzyby "Barania głowa" i co z niego robicie?

Odpowiedzi (20)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.10.2013 12:08

nie znam pod taką nazwą i nie zbieram

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.10.2013 12:25

nie znam w ogóle tych grzybów

pestka

Zadanych pytań: 424

09.10.2013 12:49

nie znam grzyba o tej nazwie

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.10.2013 12:53

nieznam grzybów o takiej nazwie

Beatris

Zadanych pytań: 43

09.10.2013 13:04

Nie zbieram, bo nie znam takiego grzyba.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

09.10.2013 13:10

nie zbieram ich

Motorek

Zadanych pytań: 1446

09.10.2013 13:11

nawet nie wiem jak taki grzyb wygląda

halina17

Zadanych pytań: 271

09.10.2013 14:12

Nawet nie słyszałam o takiej nazwie grzybów.

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.10.2013 16:21

U nas szmaciak gałęzisty jest od dawna pod ochronę, sądzę, że to dobrze, bo nie występuje masowo, więc szkoda niszczyć pojedyncze egzemplarze. Znam go pod nazwa "kozia broda" :) Jadłam go kilka lat temu w Czechach u znajomych, tam można go zbierać. Ma fajną konsystencję, lekko chrupką. Kolega twierdzi, ze jak się taki okaz zawinie w całości w folię, włoży do lodówki i da mu 2-3 dni, to on powiększa swoją objętość. Podobno nie psuje się, jak inne grzyby leśne, przechowywany kilka dni w woreczku.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

09.10.2013 22:22

mój starszy zbierał czasami, w tym roku go nie przyniósł, ale nie pamiętam co z nim robił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak