Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

29.05.2014 13:45

Czy żółtka wydzielone z jajek 2 dni temu mogę jeszcze dzisiaj użyć do panierowania kotletów?Przechowywane były w lodówce, zupełnie o nich zapomniałam:(. Jak myślicie, nie są za "stare"?

Odpowiedzi (19)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

29.05.2014 17:09

ja równiez takich uzywam,nic im na pewno nie jest

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

29.05.2014 17:47

mysle ze mozesz użyc spokojnie

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

29.05.2014 19:25

Jeśli w lodówce masz odpowiednią temperaturę i jajka były świeże, to nic się z żółtkami nie stało i możesz ich użyć. W przypadku, gdy jednak temperatura w lodówce jest zbyt wysoka, a jajka nie były pierwszej świeżości, to bym nie ryzykowała.

teresa18

Zadanych pytań: 502

29.05.2014 21:14

ja bym zaryzykowała i użyła je

misia53

Zadanych pytań: 339

29.05.2014 21:38

Moja lodówka mocno chłodzi więc ja mogę dłużej przetrzymać produkty ale myslę ,że i twoje będą dobre.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.05.2014 21:56

Ja bym spokojnie użyła

bietka

Zadanych pytań: 563

30.05.2014 08:43

oczywiście, że można użyć

gibli

Zadanych pytań: 20

30.05.2014 08:49

powąchaj je, nic im nie powinno być:)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

30.05.2014 15:29

Dziś jeszcze je do panierki możesz użyć. Dla pewności je jeszcze powąchaj.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak