Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kate.500

Zadanych pytań: 1516

28.08.2013 21:11

Czy zwracacie uwagę na gatunek ziemniaków do knedli? Jak jest najlepszy? Ostatnio robiłam knedle i ciasto było bardzo rzadkie, musialam dodawać mąki, co sprawiło, że po ugotowaniu knedle były twarde.

Najlepsze odpowiedzi (3)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

29.08.2013 07:21

ja kupuję Irgi

Beata73

Zadanych pytań: 1093

29.08.2013 07:35

nie,nie zwracam uwagi

anemon

Zadanych pytań: 163

28.08.2013 21:13

Oczywiście, masz rację, nie z każdych ziemniaków będą dobre knedle czy kopytka.

Odpowiedzi (8)

berys18

Zadanych pytań: 1434

28.08.2013 21:14

na pewno nie robie z młodych, bo są zbyt "wodniste"

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

28.08.2013 21:25

niestety u nas w Polsce nie ma jeszcze podziału ziemniaków np. na te do pieczenia czy gotowania więc po prostu kupuję takie jakie są

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

28.08.2013 21:30

Podobno praktycznie do każdej potrawy powinno się używać innej odmiany ziemniaków. Ja sie nie znam na ziemniakach, nie mam głowy do nazw, ale w smaku czuję różnice. Do knedli najlepsze są takie, które po ugotowaniu sa sypkie, no ale niestety nazwy nie pamietam :(

kate.500

Zadanych pytań: 1516

28.08.2013 21:30

Do Krystyna K: W tesco była oferta pakowanych ziemniaków, na opakowaniu kt było napisane do czego sie nadaja

msmors

Zadanych pytań: 91

28.08.2013 21:34

Ja nie zwracam uwagi na gatunek ziemniaka a knedle to nie pamiętam kiedy robiłam,

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.08.2013 21:35

Ja równiez nie zwracam czy robię knedle czy kopytka to robię z każdych ziemniaków , na razie nie robiłam jeszcze z młodych , musze troche odczekać

Janina

Zadanych pytań: 159

29.08.2013 08:18

Tak, bardzo ważna jest odmiana ziemniaka, czy to na pierogi, knedle, na placki ziemniaczane, czy na frytki. Bardzo dobra jest odmiana Irga i Atol;)

misia53

Zadanych pytań: 339

29.08.2013 15:10

u mnie w sklepach jest zwykle jeden gatunek ziemniaków i jeszcze w dodatku nieznanej odmiany , kupuje się więc takie są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak