Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

14.09.2013 18:24

Czym mielicie orzechy włoskie?

Odpowiedzi (33)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

14.09.2013 22:02

Po prostu maszynka do mielenia orzechów. Czasem zamiast siekać, ścieram na tarce o grubych oczkach!

Dorian

Zadanych pytań: 1093

14.09.2013 23:25

zawijam w sciereczke i uderzam tluczkiem

borgia

Zadanych pytań: 89

15.09.2013 11:41

Miałam kiedyś maszynkę do mięsa ze specjalną wkładką. Maszynka była słaba (nie do użycia), ale genialnie mieliła orzechy. Mąż się wkurzył i wywalił grata, nie biorąc pod uwagę, że zostaję na lodzie. Ale ostatnio kupiłam sobie maszynkę tylko z takimi wkładkami - do mielenia i ewentualnie krojenia. Wkładka to bęben z drobną tarką na powierzchni. Świetnie się trze warzywa na surówkę - w większej ilości. Zajmuje to dosłownie chwilkę. Dodam, że zmielenie 50 dag orzechów na tort, to jest ręczny wyczyn... A teraz z powrotem błysk.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak