Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

17.09.2013 17:23

Czym można zastąpić proszek do pieczenia???

Odpowiedzi (29)

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.09.2013 18:09

soda, drożdże, amoniak, cream of tartar ... ale oczywiście nie każdy spulchniacz pasuje do każdego rodzaju wypieku! u mnie przeważnie w użyciu soda ;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

17.09.2013 18:18

ja zastępuję sodą oczyszczoną

irenka

Zadanych pytań: 888

17.09.2013 18:30

można zastąpić sodą oczyszczoną

Motorek

Zadanych pytań: 1446

17.09.2013 18:33

ja też w razie potrzeby zastępuję sodą

iwi

Zadanych pytań: 115

17.09.2013 19:07

Soda czyni cuda...

pestka

Zadanych pytań: 424

17.09.2013 19:18

nigdy nie zastępuję niczym proszku do pieczenia

Halina14

Zadanych pytań: 79

17.09.2013 19:21

ciasta do których używamy proszku do pieczenia ,można zamiast proszku dodac sody

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.09.2013 19:25

soda oczyszczona, drożdże, amoniak ale tak naprawdę jak w przepisie jest proszek do pieczenia to lepiej użyć konkretnie proszku - no bo jak np. upiec biszkopt na tradycyjny tort na drożdżach czy sodzie ?

rafał5

Zadanych pytań: 5

17.09.2013 19:26

soda oczyszczona lub drożdże

babeczka007

Zadanych pytań: 115

17.09.2013 19:27

soda oczyszczona ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak