Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pawlito

Zadanych pytań: 392

01.04.2014 09:44

czym najczęściej sprawdzacie temp oleju

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.04.2014 10:15

ja nie sprawdzam ,wstawiam i mniej więcej widzę czy jest gorąca czy nie

norweska20

Zadanych pytań: 400

01.04.2014 10:23

nie sprawdzam żadnym urządzeniem..po prostu widzę i czuję

borgia

Zadanych pytań: 89

01.04.2014 10:42

W przypadku smażenia pączków i faworków sprawdzam kawałkiem czerstwego chleba. W przypadku smażenia w woku - w głębokim oleju - wsadzam na chwilkę trzonek drewnianej łyżki. W tych przypadkach temperatura ma znaczenie, więc to robię. Obywa się bez niespodzianek.

Odpowiedzi (4)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

01.04.2014 10:46

zazwyczaj wrzucam kawałek ziemniaka, lub kawałek ciasta np. gdy smażę racuchy i obserwuję czy smaży się od razu czy opada na dno; jeśli od razu olej jest gorący, jeśli opada jeszcze chwile czekam i powtarzam test;

pestka

Zadanych pytań: 424

01.04.2014 11:32

najlepiej byłoby sprawdzić termometrem gastronomicznym, ale ja sprawdzam łyżką drewnianą - gdy pokazują się bąbelki tłuszcz jest dostatecznie gorący

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.04.2014 11:49

Przy smażeniu faworków czy pączków wrzucam kawałek surowego ziemniaka albo wkładam czubek patyczka do szaszłyków. Przy kotletach czy rybie panierowanej oprószam tłuszcz odrobinką bułki tartej.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.04.2014 00:11

Sprawdzam łyżką drewnianą, gdy pojawią się bąbelki, to tłuszcz jest gorący.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak